ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκία: «Ο Τσίπρας συμπεριέλαβε Τούρκους βουλευτές στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ», γράφει η Hurriyet

Τουρκία: «Ο Τσίπρας συμπεριέλαβε Τούρκους βουλευτές στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ», γράφει η Hurriyet

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της γείτονος χώρας επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με τίτλο: «Σκάνδαλο στην Ελλάδα. Απειλή για την “τουρκική” μειονότητα: Αν δε μας ψηφίσετε, δε θα έχετε υπηρεσίες» η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τις καταγγελίες για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, στις τελευταίες εκλογές.

«Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έβαλε στο στόχαστρο τους “Τούρκους” βουλευτές. Η αδελφή του Μητσοτάκη, και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη, απείλησε κατά την επίσκεψή της στη Δυτική Θράκη πως εάν δεν ψηφισθεί η Νέα Δημοκρατία, θα διακοπεί η βοήθεια προς τους κατοίκους της περιοχής. Απειλές “εκτόξευσε” και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Άκης Σκέρτσος», σημείωσε προκλητικά το δημοσίευμα, το οποίο κάνει λόγο για «Τούρκους» βουλευτές και «τουρκική» μειονότητα.

«Μετά τις απειλές, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμπεριέλαβε “Τούρκους” βουλευτές στη λίστα του κόμματος, συναντήθηκε με τον μεταβατικό Πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, επισημαίνοντας πως η ρητορική της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να οδηγήσει σε εθνικούς κινδύνους», καταλήγει η Hurriyet.

Η εφημερίδα φιλοξενεί και σχόλιο του προέδρου της λεγόμενης «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης, Οζάν Αχμέτογλου, ο οποίος χαρακτήρισε ως «απαράδεκτες» τις υποτιθέμενες «απειλές» της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικές ειδήσεις