ΕΘΝΙΚΑ

Καμία εμπλοκή Δένδια στην έρευνα για το Στεφανοβίκειο

Καμία εμπλοκή Δένδια στην έρευνα για το Στεφανοβίκειο
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Στις Ένοπλες Δυνάμεις διεξάγεται έρευνα για τη διαρροή των φωτογραφιών με τα καθηλωμένα ελικόπτερα στο αεροδρόμιο στο Στεφανοβίκειο, διαδικασία με την οποία δεν έχει καμία εμπλοκή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Έρευνα για τη διαρροή των εικόνων με το πλημμυρισμένο αεροδρόμιο στο Στεφανοβίκειο, και τα καθηλωμένα ελικόπτερα Huey και Apache κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel, έχει ξεκινήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η διαρροή στρατιωτικού υλικού προς τον Τύπο, που οδήγησε σε δημοσιεύματα τα οποία έπληξαν το κύρος και την αξιοπιστία του στρατεύματος, είναι ζητήματα που άπτονται της στρατιωτικής Δικαιοσύνης. Για αυτό και διεξάγεται έρευνα έτσι ώστε να εντοπιστούν τα στελέχη εκείνα που διέρρευσαν τις φωτογραφίες και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

Πληροφορίες, ωστόσο, που κυκλοφορούν και αναφέρουν ότι η σχετική έρευνα γίνεται με «εντολή Δένδια» δεν ευσταθούν σε καμία περίπτωση. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές που μίλησαν στο Newsbomb.gr, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν έχει καμία εμπλοκή στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Θυμίζουμε ότι στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας είχαν διαρρεύσει στον Τύπο φωτογραφίες με ελικόπτερα καθηλωμένα σε πίστα του αεροδρομίου στο Στεφανοβίκειο, η οποία είχε μετατραπεί σε λίμνη, με δημοσιεύματα να αναφέρουν πως τα εν λόγω εναέρια μέσα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για διασώσεις στην κακοκαιρία Daniel. Το ΓΕΣ είχε δώσει σαφή απάντηση με αναλυτική ανακοίνωση για το τι ισχύει στο Στεφανοβίκειο.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε πως «οι επιπλέον φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο αφορούν χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη η μεταφορά των ελικοπτέρων (Ε/Π) προς στεγνό τμήμα της πίστας του Αεροδρομίου (Α/Δ) Στεφανοβικείου του Βόλου. Όλα τα ελικόπτερα είναι ασφαλή».