ΕΘΝΙΚΑ

Νίκος Δένδιας: Ό,τι απειλείται δεν αποαστρατιωτικοποιείται

Νίκος Δένδιας: Ό,τι απειλείται δεν αποαστρατιωτικοποιείται
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Ξεκάθαρο μήνυμα του Νίκου Δένδια από την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας Belh@rra στη Λοριάν της Γαλλίας.

«Είναι χαρά και μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι σήμερα πάνω στο κατάστρωμα της Φρεγάτας «Κίμων», της νέας υπερσύγχρονης Φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας κατά την τελετή καθέλκυσης.

«Περνάμε σε μία νέα εποχή, στον 21ο αιώνα. Η Φρεγάτα αυτή, μαζί με τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, τον «Νέαρχο» και τον «Φορμίωνα», θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της ελληνικής πολεμικής μηχανής και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προβολής ισχύος στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και πέρα από τον ορίζοντα», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας κόβει την κορδέλα στα ναυπηγεία της Λοριάνyoutube screen grab

Στη συνέχεια, επεσήμανε: «Βλέπουμε εδώ ένα ακόμη αποτέλεσμα της Συμφωνίας που μαζί με τον αγαπητό μου συνάδελφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, τότε ως Υπουργό Άμυνας, είχαμε υπογράψει με τη Γαλλία - τη Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας - και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος γι' αυτό».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ωστόσο, κρατούσε το καλύτερο μήνυμα για το τέλος. Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση, ειδικότερα προς την Τουρκία, ότι δεν πρόκειται η Αθήνα να ανεχτεί, καμία συζήτηση αποστρατιωτικοποίησης.

«Θα ήθελα επίσης καταληκτικά να πω το εξής: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και κάθε Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τον Εθνικό χώρο. Και να εξηγήσω με τον πιο καθαρό τρόπο: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται», είπε χαρακτηριστικά.

Η τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων»

Ο κ. Δένδιας βρέθηκε στα ναυπηγεία της Λοριάν, στη βορειοδυτική Γαλλία, για την επίσημη καθέλκυση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belh@rra που θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό από τη Naval Group.

Τον Νίκο Δένδια υποδέχθηκε ο Γάλλος ομόλογός του Σεμπαστιάν Λεκορνού στην Αεροπορική Βάση Lann–Bihoué, ο ομόλογός του, Sébastien Lecornu.

Εν συνεχεία, ο κ. Δένδιας μετέβη στις εγκαταστάσεις της Naval Group στη Lorient, όπου θα τον υποδέχτηκε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και επιθεώρησε τις εργασίες ναυπήγησης της Φρεγάτας «Νέαρχος».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Γάλλο ομόλογό του και τον Αρχηγό ΓΕΝ, επισκέφθηκε ακολούθως τη Φρεγάτα «Κίμων» έδωσε το «παρών» στην τελετή καθέλκυσής της (16.05 τοπική ώρα).

Σχετικές ειδήσεις