ΕΘΝΙΚΑ

Ο Δένδιας ζήτησε έρευνα για το Αντιτορπιλικό «Βέλος»

Ο Δένδιας ζήτησε έρευνα για το Αντιτορπιλικό «Βέλος»

Διερεύνηση του ζητήματος του τόπου ελλιμενισμού του Αντιτορπιλικού «Βέλος», ζήτησε ο υπουργός Άμυνας 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού να διερευνηθεί το ζήτημα του τόπου ελλιμενισμού του Αντιτορπιλικού «Βέλος».

Σημειώνεται ότι ρήγμα στην πρύμνη του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος» προκάλεσε η θαλασσοταραχή που επικράτησε σε όλο τον Θερμαϊκό κόλπο λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Σημειώνεται πως εντός των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, στο εμπορικό τμήμα όπου κατά κύριο λόγο ελλιμενίζονται επιβατικά πλοία και κρουαζιερόπλοια, ρυμουλκήθηκε το αντιτορπιλικό «Βέλος», όπου αναμένεται να γίνει περαιτέρω επιθεώρηση του πλοίου.

Το ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο μετακινήθηκε στο λιμάνι προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές, να γίνει πλήρης απάντληση των υδάτων που εισέρρευσαν και να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε ένα προστατευόμενο από τους ανέμους σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι το αγκυροβολημένο πλέον πλοίο υπέστη μεγάλη σχισμή στην πρύμνη του από τις προσκρούσεις επάνω στο κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας εξαιτίας των κυμάτων, ενώ προκάλεσε μικροφθορές σε σημείο του ξύλινου ντεκ της Νέας Παραλίας.

Με το πρώτο φως της ημέρας, γερανός και δύτης βρέθηκαν στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής όπου βρισκόταν αγκυροβολημένο το ταλαιπωρημένο πλοίο για την πρώτη καταγραφή του σοβαρού πλήγματος που δέχθηκε το κήτος.

PHOTO GALLERY