ΕΘΝΙΚΑ

Δίκη Μπελέρη: Διεκόπη για τις 19 Δεκεμβρίου – «Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη»

Δίκη Μπελέρη: Διεκόπη για τις 19 Δεκεμβρίου – «Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη»

Νέα διακοπή στη δίκη του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Το μεσημέρι της 19ης Δεκεμβρίου θα συνεχισθεί η δίκη του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση.

Λόγος της νέας αναβολής είναι η ενημέρωση της έδρας ότι δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί ο τρίτος μάρτυρας κατηγορίας, Αβντίλ Ράμα, αδελφός του έτερου βασικού μάρτυρα, Αρσέν Ράμα.

Ο κ. Μπελέρης υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία διάθεση να απαντήσει σε ερωτήσεις για το θέμα, καθώς δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, επεσήμανε πως «αν είχαμε εισαγγελία αντικειμενική και αμερόληπτη, θα είχα όλη τη διάθεση να απαντήσω.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη λόγω του γεγονότος ότι έχει απορρίψει όλα τα αιτήματά μας και άρα, δεν θα απαντήσω στις ερωτήσεις».

Το χρονικό της σημερινής (05/12) συνεδρίασης

Με μισή ώρα καθυστέρηση άρχισε η δίκη του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με το himara.gr. Σχολιάζοντας την απουσία του τρίτου μάρτυρα κατηγορίας, οι νομικοί εκπρόσωποι του κ. Μπελέρη τόνισαν πως μόνο το συγκεκριμένο δικαστήριο δεν είναι ικανό να βρει τον συγκεκριμένο μάρτυρα, καθώς εκείνος εντοπίζεται με ευκολία από Αλβανούς δημοσιογράφους και παρουσιάζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Στη συνέχεια, διαβάσθηκαν οι δύο καταθέσεις τις οποίες είχε δώσει ο συγκεκριμένος μάρτυρας, τη μία στο αστυνομικό τμήμα Χειμάρρας τη 12η Μαΐου, ανήμερα της ημέρας της σύλληψης του Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση και τη δεύτερη, στα τέλη Ιουνίου.

Η εισαγγελία ζήτησε να εξετάσει τον Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος αρνήθηκε όπως τού επιτρέπει ο νόμος, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολλές παρατυπίες που έχουν γίνει στη συγκεκριμένη δίκη, από πλαστά έγγραφα μέχρι και καταπάτηση του Συντάγματος, όπως σημείωσε.

Η συνεδρίαση έκλεισε με αίτημα της εισαγγελίας να απαντήσει ο Παντελής Κοκαβέσης εάν επιθυμεί να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου ή όχι.

Σχετικές ειδήσεις