ΕΘΝΙΚΑ

«Ελληνοκυπριακή ομάδα ξεδίπλωσε την ελληνική σημαία στην Τραπεζούντα»

«Ελληνοκυπριακή ομάδα ξεδίπλωσε την ελληνική σημαία στην Τραπεζούντα»

Ελληνοκυπριακή ομάδα ποδοσφαίρου, ο Απόλλων Λεμεσού, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο μοναστήρι Σουμελά της τουρκικής Τραπεζούντας «ξύπνησε» φόβους για το ζήτημα «Ένωσις», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται σε επίσκεψη των Ελληνοκυπρίων την περασμένη εβδομάδα.

Και συνεχίζει ως εξής: “Κυκλοφόρησαν στον επαρχιακό Τύπο της Τραπεζούντας φωτογραφίες της ελληνο κυπριακής ομάδας με την ελληνική σημαία στο Μονή της Σουμελά. Η ομάδα ήρθε στην Τραπεζούντα για έναν αγώνα με την Trabzonspor στην Τραπεζούντα της Τουρκίας στις 27 Νοεμβρίου και είναι γνωστή για τους δεσμούς της (η ομάδα) με την Ακροδεξιά και τον ελληνικό εθνικισμό. Η ομάδα έκανε μια περιοδεία στο αρχαίο, 1600 χρόνων παλιό μοναστήρι των Ορθόδοξων Χριστιανών, το οποίο άνοιξε εκ νέου για τους Χριστιανούς μοναχούς από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2010, αφού είχε κλείσει από την τουρκική κυβέρνηση το 1923, μετά την συμφωνία της ανταλλαγής των πληθυσμών με την Ελλάδα, όπου οι χριστιανοί της Ανατολίας ανταλλάχθηκαν με τους μουσουλμάνους στην Ελλάδα, αφήνοντας το μοναστήρι εγκαταλειμμένο.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι το γεγονός- σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα- ότι οι φωτογραφίες που αναφέρονται στην ελληνοκυπριακή αθλητική ομάδα δεν είναι η σημαία της Κύπρου, αλλά αντί αυτής η ομάδα επέλεξε να ξεδιπλώσει την σημαία της Ελλάδας.

Και αυτά γίνονται –συνεχίζει- καθ’ ον χρόνο γίνονται ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νικόλαο Αναστασιάδη, που έχουν στόχο την ένωση των Τουρκοκυπρίων με τους Ελληνοκύπριους για το σχηματισμό ενός διζωνικού ομόσπονδου κράτους, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η επιμονή των Ελληνοκυπρίων με την ελληνική σημαία εγείρει υποψίες των Τουρκοκυπρίων, ότι οι Ελληνοκύπριοι εξακολουθούν να ονειρεύονται την ένωση με την Ελλάδα, ή όπως είναι γνωστό στα ελληνικά ως «Ένωσις» (ελληνικά στο κείμενο).

Και τελειώνει το δημοσίευμα: Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα και η Δημοκρατία της Κύπρου, που ελέγχεται από τους Ελληνοκύπριους, είναι αναγνωρισμένα διεθνώς ως δύο χωριστά κράτη, οι ελληνικές σημαίες συνεχίζουν να κυματίζουν μαζί με τη σημαία της Κύπρου.