ΕΘΝΙΚΑ

Ίβανοφ: «Δεν θα δεχθώ αλλαγή του ονόματος Σκοπίων»

Ίβανοφ: «Δεν θα δεχθώ αλλαγή του ονόματος Σκοπίων»

Σε προεκλογική ομιλία του ο υποψήφιος πρόεδρος και νυν πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ έδωσε την υπόσχεση ότι ως πρόεδρος δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί την αλλαγή της ονομασίας της χώρας.

Αναφερόμενος, συγκεκριμένα, στο ζήτημα της ονομασίας, υποσχέθηκε ότι δεν θα επιτρέψει ο ίδιος, την αλλαγή του ονόματος και δεν θα δεχθεί προτάσεις που θα απειλήσουν την εθνική ταυτότητα και την ιδιαιτερότητα του σλαβικού έθνους της νότιας Βαλκανικής.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο και ενέργεια στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα από την πρώτη ημέρα της ανεξαρτησίας της- με το ζήτημα που αναφέρεται στην διαφωνία του ονόματος.

»Ο νότιος γείτονάς μας επί δύο δεκαετίες απαιτεί με τελεσίγραφα από εμάς να αλλάξουμε την ταυτότητά μας. Ως πρόεδρος, δεν θα δεχθώ καμία αλλαγή στο Σύνταγμα, προκειμένου να αλλάξει το συνταγματικό μας όνομα. Δεν θα δεχθώ ιδέες ή προτάσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο την εθνική ταυτότητα και την ιδιαιτερότητα του «μακεδονικού» έθνους, της γλώσσας και του μοντέλου της συνύπαρξης.

»Οι πολίτες οι ίδιοι θα αποφασίσουν για τα βασικά εθνικά ζητήματα τους. Κανένας, εκτός από τους πολίτες της χώρας μας δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για λογαριασμό τους. Κανένας, εκτός από τους πολίτες μας, δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της «Μακεδονίας», δήλωσε ο Γκεόργκι Ίβανοφ στο Βέλες.

Απόδοση: Βαλκανικό Περισκόπιο

Διαβάστε επίσης

Σκοπιανό: Επίσπευση διαδικασίας- Ο Νίμιτς έρχεται στην Αθήνα