ΕΘΝΙΚΑ

Κουίκ: Οι Ριζοσπάστες της Κεφαλονιάς ένωσαν τα Επτάνησα με την υπόλοιπη Ελλάδα

Κουίκ: Οι Ριζοσπάστες της Κεφαλονιάς ένωσαν τα Επτάνησα με την υπόλοιπη Ελλάδα

«Στους αγώνες για την ένωση των Επτανήσων με την υπόλοιπη ελεύθερη Ελλάδα έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι Ριζοσπάστες της Κεφαλονιάς. Αυτό το φιλελεύθερο Κίνημα ήταν το κλειδί, για την ανεξαρτησία από τις ξένες δυνάμεις, που στο όνομα της προστασίας, κρατούσαν δέσμιους τους Επτανήσιους, στερώντας τους το δικαίωμα επανασύνδεσης με την Ελλάδα".

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε το μεσημέρι (21.05.15) ο Δήμαρχος της Κέρκυρας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Επετείου της Ενσωμάτωσης των Επτανήσων με την ελεύθερη Ελλάδα.

"Χρειάστηκαν πολυετείς αγώνες, θυσίες και λεπτοί διπλωματικοί χειρισμοί ξεχωριστών και «φωτισμένων» προσωπικοτήτων, για να ανοίξει τελικά ο δρόμος προς την ένωση με την Πατρίδα" τόνισε ο κ. Κουίκ.

Ο υφυπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στο σήμερα, ευχήθηκε "Να φύγουμε από την «προστασία» εκείνων, που πειραματίστηκαν επάνω μας με ανελέητη ύφεση και τεράστια κοινωνική κρίση. Να ξαναβρούμε την εθνική κυριαρχία και το χαμόγελο μέσα στην οικογένεια της Ευρωζώνης και μέσα στην οικογένεια μιας Ευρώπης «Λαών - Εθνών - Αλληλεγγύης».

Οσον αφορά στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επεσήμανε πως "επιζητά μέσα από τις σκληρές διαπραγματεύσεις που κάνει με τους θεσμικούς εταίρους της, να επιτύχει μια λύση με έντιμο συμβιβασμό, επ' ωφελεία και για τις δύο πλευρές, διατηρώντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει έναντι του ελληνικού λαού στην τετραετή εντολή του, που διαμόρφωσε και το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου».

Ο Υφυπουργός Επικρατείας σήμερα το πρωί(22/5/2015) παρέστη στην Δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνα, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Ένωσης και μετά παρακολούθησε την Παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν πολιτιστικοί Σύλλογοι και Σχολεία.

Χτες το βράδυ, μπροστά από το Παλιό Δημαρχείο, παρακολούθησε την απόδοση από χορωδία ενενήντα μελών όλων των μελοποιήσεων που έκανε ο Νικόλαος Μάντζαρος στους στίχους του Διονυσίου Σολωμού, πριν καταλήξει στην τελική μορφή του Ύμνου προς την Ελευθερία, που είναι κι ο Εθνικός Ύμνος της Πατρίδας μας.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στη Κέρκυρα ο Τέρενς Κουίκ είχε δίωρη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, όπως και με τον Δήμαρχο της πόλης Κώστα Νικολούζο.

Από απόψε (22/5/2015) ο Υφυπουργός Επικρατείας βρίσκεται στην Καστοριά και αύριο το μεσημέρι θα επισκεφτεί την Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη.

Σχετικές ειδήσεις