ΕΘΝΙΚΑ

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «θάβουν» τα εθνικά θέματα;

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «θάβουν» τα εθνικά θέματα;

Το Newsbomb.gr έχει κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου για την αδιαφορία που προκλητικά δείχνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τώρα αλλά και οι προηγούμενες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στα ζητήματα εθνικής ασφάλειας και μάλιστα σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο όπου η ανατολική Μεσόγειος κυριολεκτικά φλέγεται.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ 'Η ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ;

Στην εποχή της μνημονιακής Ελλάδας, όπου όλοι ασχολούνται με την οικονομική κρίση, είναι ελάχιστοι εκείνοι που θυμούνται πλέον τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική.

To φοβικό σύνδρομο έναντι των ξένων, η αναζήτηση της εύνοιάς τους, ο τρόμος μην “σπάσουμε αυγά” με τους εταίρους, η ανησυχία μη τυχόν και μπουν στον “πάγο” οι σχέσεις μας με τις ξένες δυνάμεις, το δέος του διαβόητου πολιτικού κόστους και το έλλειμμα γνώσης και κυρίως μνήμης, καθιστούν την εξωτερική πολιτική το τελευταίο θέμα στην ατζέντα της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι ομιλίες και οι συνεντεύξεις Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης των κκ Τσίπρα και Μητσοτάκη. Ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν την παραμικρή αναφορά στα εθνικά θέματα.

Γιατί; Δεν ανησυχούν ή έστω δεν προβληματίζονται για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην νευραλγική περιοχή της ανατολικής Μεσογείου;

Προφανώς, τα οικονομικά ζητήματα, η φορολογία, το χρέος, η ανεργία είναι κυρίαρχα στην ατζέντα των πολιτικών αρχηγών, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχει στο χαρτοφυλάκιό τους ο φάκελος “Εθνικά θέματα”. Δεν επιτρέπεται! Από κανέναν, είτε λέγεσαι Τσίπρας, είτε Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα βρίσκεται γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά στη «θερμότερη» περιοχή του πλανήτη. Παρά τις διεθνείς συνθήκες, παρά τα δεκάδες πρωτόκολλα, οι γειτονικές χώρες επιμένουν να αμφισβητούν κομμάτια της εθνικής μας κυριαρχίας, ενώ οι εξελίξεις στη Συρία και την Τουρκία δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί.

Στη γειτονική Τουρκία βρίσκονται σε εξέλιξη ιστορικά γεγονότα. Ο “Κεμαλισμός” καταρρέει, ο Ερντογάν οδηγεί τη χώρα σε “σουλτανοποίηση” και επιχειρεί συμμαχίες ακόμα και με ορκισμένους εχθρούς, όπως η Ρωσία. Παράλληλα, ενισχύει τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς σε μεγάλο και ανησυχητικό βαθμό. Δεν διστάζει να κουνήσει προκλητικά το δάχτυλο στην Ευρώπη την ώρα μάλιστα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες βρίσκονται σε πολιτικό βέρτιγκο.

Στο Κυπριακό επιχειρείται “λύση” άρον άρον. Ήδη ο Κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης ξεκίνησε επαφές και το επόμενο δεκαήμερο θεωρείται κρίσιμο για τη Μεγαλόνησο για την οποία προωθείται “λύση” χειρότερη και από το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν.

Στη Θράκη οι Τούρκοι έχουν θέσει σε εφαρμογή τα «ύποπτα» σχέδιά τους για την περιοχή. Το βαθύ τουρκικό κράτος απλώνει τα πλοκάμια του όλο και περισσότερο μέσω του μουσουλμανικού στοιχείου και οι Έλληνες χριστιανοί αρχίζουν να νιώθουν μειονότητα! Πού είναι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης; Γιατί δεν μιλά η αντιπολίτευση; Δικαίως φωνάζουν οι Θρακιώτες για εγκατάλειψη.

Το Σκοπιανό, που άλλοτε αποτελούσε σημαία για τους πολιτικούς, σήμερα δεν υπάρχει καν στην ατζέντα τους. Είναι εξοργιστικό οι Σκοπιανοί να δηλώνουν σε όλο τον κόσμο “Μακεδόνες” και η Ελλάδα να μην απαντά. Λέει μόνο το γραφικό πλέον “οι πράξεις σας δεν συνάδουν με τις σχέσεις καλής γειτονίας”.

Κανένας πολιτικός, είτε λέγεται Τσίπρας, είτε Μητσοτάκης, δεν μπορεί να αδιαφορεί για τα εθνικά θέματα και να επικαλείται την οικονομική κρίση για αυτήν την αδράνεια. Είναι ευθύνη τους, είναι ισότιμη συνευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και των δημοσιογράφων που ζήτημα αν θα βάλουν ένα μονόστηλο στο τέλος κάθε εφημερίδας.

Τα εθνικά θέματα απαιτούν συνεχή και ενεργή επαγρύπνηση. Απαιτούν ανθρώπους δραστήριους, που να νοιάζονται για το εθνικό συμφέρον.

Δυστυχώς, ούτε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ούτε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δείχνουν διάθεση να θέσουν ψηλά στην ατζέντα τους τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική. Ελπίζουμε να διαψευσθούμε...

Σχετικές ειδήσεις