ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

«Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης»: Όταν ο Τσίπρας μας ταΐζει σανό πολυτελείας!

«Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης»: Όταν ο Τσίπρας μας ταΐζει σανό πολυτελείας!

Ειλικρινά, είναι μερικές φορές αδύνατο να παρακολουθήσει κανείς τον ειρμό της σκέψης του πρωθυπουργού Αλέξη. Ιδίως, όταν αναφέρεται σε πράγματα, τα οποία επί της ουσίας παραμένουν «κενό γράμμα» έως και σήμερα, όπως το περιβόητο πια κι αραχνιασμένο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Ακούσαμε την Κυριακή (18/09/2016) τον «αριστερό» πρωθυπουργό να λέει από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όλο καμάρι ότι «τα όσα αναφέρονται στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ισχύουν και θα εφαρμοστούν στο ακέραιο».

Ο χρόνος παγώνει και στο στόμα του κάθε Έλληνα γίνεται αντιληπτή μια στυφή και ταυτόχρονα πικρή γεύση από το «σανό» που αποφάσισε να του παράσχει ως τροφή ο πρωθυπουργός του «είμαι κάθε λέξη του Συντάγματος».

Τελικά, πού ζουν αυτοί οι άνθρωποι και για πόσο ανόητους μας περνούν; Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται; Συγγνώμη κιόλας, βρε «Συριζολεβέντες», αλλά αυτοί που σας γράφουν τα κείμενα που εκφωνείτε, μήπως μασούν κι αυτοί φύλλα ως άλλες Πυθίες στο Μαντείο των Δελφών ή καίνε λίγο από το «σανό πολυτελείας» που τόσο απλόχερα σερβίρουν στον κόσμο που κάθεται και τους ακούει;

Ο ευτελισμός και η απαξίωση της πολιτικής δεν οφείλεται στους πολίτες, αλλά στους ίδιους τους πολιτικούς. Λουφάζουν σαν τα μαδημένα πουλερικά εκτοξεύοντας φανφάρες και μεγαλόστομες υποσχέσεις και δεν έχει ένας από αυτούς τα κότσια να πει ευθέως «Ρε παιδιά σας δούλεψα άγρια, για να πιάσω στασίδι».

Πώς να πει κάτι τέτοιο, όμως; Θέλει κότσια η Αλήθεια. Πόσο δε μάλλον όταν Αλήθεια, Ψέμα και Λάθος βρίσκονται στο ίδιο καλάθι.

Αλέξη μας, δεν θέλουμε άλλο σανό για σήμερα, χορτάσαμε. Είναι τόσο καλής ποιότητας, άλλωστε, που ξεχνάμε τη φτώχεια μας και το κατάντημά μας.

Τα κατάφερες, Αλέξη: Εκτός από όλους εμάς, κορόιδεψες και την πείνα μας... Μπράβο και εις «σανότερα»! (παραθετικό της λέξης «σανός»)

Σχετικές ειδήσεις