ΕΘΝΙΚΑ

Συνάντηση Μπεγλίτη – Γιλμάζ στην Αττάλεια

Συνάντηση Μπεγλίτη – Γιλμάζ στην Αττάλεια
Αυτήν την ώρα συναντιόνται οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας...

Αυτήν την ώρα συναντιόνται οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας κκ Πάνος Μπεγλίτης και Ισμέτ Γιλμάζ στην Αττάλεια.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και γίνεται στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της ΝΑ Ευρώπης και έχει ως φόντο την ένταση στην περιοχή από τις προκλήσεις και τις απειλές της Αγκυρας λόγω των γεωτρήσεων της Κύπρου.

Αναμένεται να συζητηθεί και η ξαφνική αύξηση της έντασης στο Αιγαίο καθώς Τούρκοι πιλότοι αντέδρασαν επί δύο ημέρες στη διαδικασία αναγνώρισης αναχαίτισης και προκάλεσαν αερομαχίες ( εμπλοκές) την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Στην Αττάλεια πάντως οι πληροφορίες λένε ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι πολλά μετά την προχθεσινή έκρηξη όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν. Η έκρηξη σημειώθηκε μπροστά από κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της στρατοχωροφυλακής.

Τον τελευταίο καιρό Κούρδοι αυτονομιστές προβαίνουν σε επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών στόχων ενώ η τουρκική κυβέρνηση απαντά με βομβαρδισμούς των θέσεων τους. Την προηγούμενη εβδομάδα, παγιδευμένο όχημα εξερράγη στην Άγκυρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 3 ανθρώπους.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε η οργάνωση "Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν" (TAK), η οποία συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και η οποία απείλησε και για άλλες επιθέσεις σε τουρκικές πόλεις.