Νέες προκλήσεις Ράμα: Τελεσίγραφο σε ομογενείς – Εγκαταλείψτε τα σπίτια σας

Νέες προκλήσεις Ράμα: Τελεσίγραφο σε ομογενείς – Εγκαταλείψτε τα σπίτια σας

Συνεχίζει η αλβανική κυβέρνηση τον πόλεμο κατά των ομογενών στη Χειμάρρα – Τελεσίγραφα σε 19 οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους – Συνεχίζει τις κατεδαφίσεις ελληνικών σπιτιών ο Ράμα.

Η κυβέρνηση του Αλβανού πρωθυπουργού προσπαθεί με τα τελεσίγραφα κατεδάφισης να αποπροσανατολίσει την κοινή στο θέμα τις εμπλοκής συνεργατών του με το οργανωμένο έγκλημα.

Οι ομογενείς διαμηνύουν στην Κυβέρνηση ¨Εντι Ράμα ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και ετοιμάζουν δυναμική συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο την Δευτέρα το πρωί.

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χιμάρας Διονύσης Μπελέρης και μέλη της ελληνικής Ομογένειας κάνουν αίτηση αναστολής της εκτέλεσης των κατεδαφίσεων στα διοικητικά δικαστήρια της πόλης.

Τα κτίρια έχουν ορισθεί για κατεδάφιση, στο πλαίσιο του σχεδίου Αστικής Ανάπλασης του κέντρου της Χιμάρας.

xeimarra

Έντονη ανησυχία στην Αθήνα από τις κατεδαφίσεις κατοικιών

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μιλάει ανοικτά για σύνδεση του πολιτικού κόσμου στην Αλβανία με το οργανωμένο έγκλημα.

Η αιφνιδιαστική απόφαση των αλβανικών Αρχών να προχωρήσουν στην κατεδάφιση των κατοικιών, πολιτών της ελληνική μειονότητας έχει προκαλέσει «συναγερμό» στην Αθήνα.

Μάλιστα το ελληνικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για κινήσεις αποπροσανατολισμού ώστε να απομακρυνθούν τα «φώτα» από την υπόθεση ναρκεμπορίου που βρίσκεται αντιμέτωπη η αλβανική κυβέρνηση.

«Προκαλεί ανησυχία η διαφαινόμενη διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την πολιτική σκηνή της Αλβανίας, όπως καταδεικνύει και η πρόσφατη σύλληψη του επικεφαλής κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, οποίος τυγχάνει και συγγενής ενός μέχρι πρότινος κορυφαίου Υπουργού της κυβέρνησης Ράμα», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΥΠΕΞ.

«Εξίσου προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί μέτρα καταστροφής περιουσιών των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, στο πλαίσιο πολιτικής ξεριζωμού της ιστορικής παρουσίας του ελληνισμού στην περιοχή της Χειμάρρας. Η χθεσινή απόφαση των αλβανικών αρχών επιβεβαιώνει ότι ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για τις μειονότητες αποτελεί ένα βήμα πίσω για την κύρια μειονότητα της Αλβανίας. Πολλοί δε την ερμηνεύουν ως πράξη που αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της αλβανικής κοινής γνώμης από το μείζον πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει με το ναρκεμπόριο. Ελπίζουμε να μην είναι έτσι» καταλήγει η ανακοίνωση.