ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: LIVE οι δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα με τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα: LIVE οι δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα με τον κορονοϊό
AP

Κορονοϊός - Όλες οι εξελίξεις: Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η πανδημία στη χώρα μας - Νέο αρνητικό ρεκόρ ανακοινώθηκε την Τετάρτη

Φόβοι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί σήμερα από τον ΕΟΔΥ θα πλησιάσει τα 1.000, ενώ σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του Οργανισμού Παναγιώτης Αρκουμανέας- μιλώντας στον ΣΚΑΙ- άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρχει αύξηση σε σχέση με τα κρούσματα της Τετάρτης (21/10) που ήταν 865.

Νωρίτερα σε συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός στο προεδρικό μέγαρο με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου την ενημέρωσε ότι η χώρα βρίσκεται στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. «Είμαστε αντιμέτωποι με δεύτερο κύμα, που έχει έρθει στην πατρίδα μας», είπε, χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της, η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε για τους νέους απευθύνοντάς τους έκκληση να αντιληφθούν ότι ο ιός χτυπά συλλογικά το κοινωνικό σύνολο και η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί. Τα μέτρα, πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας, αλλά είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης.

Μεταξύ των μέτρων που πιθανόν να τεθούν σε ισχύ είναι τα:

  1. υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  2. περιορισμός της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες (σε περιοχές ενταγμένες στα επίπεδα 3 και 4).

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο Live Blog του Newsbomb.gr.