ΕΛΛΑΔΑ

«Είμαι αθώα. Πείτε το στους γονείς μου»: Η έκκληση του μοντέλου με την κοκαΐνη και το πρόσωπο-κλειδί

«Είμαι αθώα. Πείτε το στους γονείς μου»: Η έκκληση του μοντέλου με την κοκαΐνη και το πρόσωπο-κλειδί

Η απελπισμένη έκκληση της 19χρονης Ειρήνης, η οποία βρίσκεται κρατούμενη σε φυλακές του Χονγκ Κονγκ, μετάτη σύλληψή της στο αεροδρόμιο, για τη μεταφορά 2,6 κιλών κοκαΐνης.

Αρνείται τις κατηγορίες που της προσάπτουν, η 19χρονη και μέσω του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στο Χονγκ Κονγκ ζητά βοήθεια.

Το μοντέλο επισκέφθηκε στις φυλακές ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Χονγκ Κονγκ, Ιωάννης Μαλούκος, ο οποίος είναι και ο μόνος με τον οποίο έχει συναντηθεί μέχρι στιγμής.

«Βοηθήστε με, πείτε στους γονείς μου ότι είμαι αθώα»

montelo1 copy

«Ξεκίνησα το αεροπορικό μου ταξίδι με τελικό προορισμό το Χονγκ Κονγκ από την Αθήνα. Ενδιάμεσος σταθμός του αεροπλάνου ήταν η Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας. Εκεί, στο χρόνο που παρέμεινα στην πόλη πριν επιβιβαστώ στο αεροπλάνο και πάλι για το Χονγκ Κονγκ, αγόρασα από ένα κατάστημα ένα σακίδιο πλάτης», φέρεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, να εκμυστηρεύτηκε στο γενικό πρόξενο.

«Κάποιοι μου έριξαν στην τσάντα ό,τι βρήκαν οι αρχές. Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε και πως έγινε. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ένα και μόνο πράγμα: Βοηθήστε ΜΕ! Σας ικετεύω βοηθήστε με! Πείτε στους γονείς μου ότι είμαι αθώα», στα λόγια της διακρίνεται ο πανικός και η ελπίδα της ότι θα μπορέσει να επικοινωνήσει με τους γονείς της.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Alpha, οι ελληνικές και κινεζικές Αρχές αναζητούν τον «εγκέφαλο» που μετέτρεψε την 19χρονη από την Μυτιλήνη σε «βαποράκι».

Το πρόσωπο - «κλειδί»

«Φως» στην υπόθεση αναμένεται να δώσει η κατάθεση του φίλου της, ο οποίος θα έφτανε στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με διαφορετική πτήση.

«Το ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ το είχαμε αποφασίσει και οργανώσει μαζί με έναν φίλο μου. Λόγω κάποιων υποχρεώσεών του, αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε με διαφορετικές πτήσεις. Είχαμε κανονίσει να συναντηθούμε εκεί, όπου θα τον περίμενα, αλλά δεν έχει έρθει ακόμη», είπε στον πρόξενο μέσα από τις φυλακές, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Alpha.

Αυτές είναι οι φυλακές, όπου κρατείται

Η 19χρονη κοπέλα βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές ανηλίκων Lai King Correctional Institution, όπου κρατούνται κορίτσια ηλικίας 14 έως 21 ετών.

P200805280166 photo 410728 1

O... περίεργος διαγωνισμός ταξιδιών!

Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας θεωρούν ότι τα ναρκωτικά που μετέφερε η 19χρονη προορίζονταν για την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη Ειρήνη ανέφερε στους φίλους της ότι φεύγει για σπουδές στην Καλαμάτα και πως είχε κερδίσει σε ένα διαγωνισμό ταξιδιών!

Ωστόσο, κάποιοι από τους φίλους της αμφισβητούν την ύπαρξη του διαγωνισμού με την ονομασία «World Star» και υπογραμμίζουν ότι η 19χρονη κοπέλα γνώρισε κάποιον συγκεκριμένο άνδρα και από τότε ξεκίνησαν τα ταξίδια της ανά τον κόσμο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Ελληνίδα μοντέλο συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Οι Αρχές εντόπισαν στο σακίδιό της 2,6 κιλά κοκαΐνης, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 300.000 δολάρια!

Κινεζικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της 19χρονης, η οποία ονομάζεται Ειρήνη Μελισσαροπούλου και κατάγεται από τη Μυτιλήνη.

kina

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης

Σχετικές ειδήσεις