ΕΛΛΑΔΑ

Εξέλιξη - σοκ στην τραγωδία με το στρατιώτη στη Ρω: Τι αποκαλύπτει η μητέρα του (pic)

Εξέλιξη - σοκ στην τραγωδία με το στρατιώτη στη Ρω: Τι αποκαλύπτει η μητέρα του (pic)

Σοκ στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει προκαλέσει η τραγική είδηση της αυτοκτονίας ενός 22χρονου στρατιώτη στη Ρω.

Ο 22χρονος οπλίτης Ε.Τ. με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, αυτοκτόνησε το πρωί της Τετάρτης (27/06/2018) ενώ φύλαγε σκοπιά στο νησί της Ρω.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο στρατιώτης είχε παρουσιαστεί στη Β' ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, και ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω, περίπου στις 08:40, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με τον ατομικό του οπλισμό.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr τη φωτογραφία του άτυχου στρατιώτη

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ)

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο ΣΤΡ (ΠΖ) Ε.Τ. της 2018 Β/ ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω και περί ώρα 08:40 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με το ατομικό του οπλισμό.

Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές. Οι οικείοι του έχουν ενημερωθεί για το συμβάν. Η διερεύνηση του θέματος συνεχίζεται και θα υπάρχει συνέχεια ενημέρωση».

Για εγκληματική ενέργεια κάνει λόγο η μητέρα του

Η μητέρα του προσέφυγε την Τετάρτη με αίτηση – δήλωσή της ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο θάνατος του παιδιού της επήλθε κάτω από ύποπτες και αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Εν όψει της διενέργειας νεκροψίας – νεκροτομής από τον ιατροδικαστή Ρόδου σήμερα, υπέβαλε εξάλλου το αίτημα να είναι παρούσα κατά τη νεκροψία η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας και συγκεκριμένα η ιατροδικαστής Ηρακλείου Κρήτης κ. Ελπίδα Σπανουδάκη, αφού υπάρχει η πεποίθηση της οικογένειας ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία αλλά για εγκληματική ενέργεια.

Παραλλήλως δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για την ψυχική οδύνη που υπέστη από τον αδόκητο και ύποπτο θάνατο του παιδιού της το οποίο έχαιρε άκρας σωματικής και ψυχικής υγείας.

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση οι οπλίτες που υπηρετούσαν μαζί του

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του 22χρονου μεταφέρθηκε στη Ρόδο με ελικόπτερο «Σινούκ». Με το ίδιο ελικόπτερο μεταφέρθηκαν στη Ρόδο και οι πέντε στρατιώτες που υπηρετούσαν στη Ρω μαζί με τον νεαρό Κρητικό. Οι οπλίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, απομακρύνθηκαν από τη Ρω και αντικαταστάθηκαν από άλλους στρατιώτες.

Ο νεαρός φαίνεται πως είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τους δικούς του ανθρώπους στο Ηράκλειο. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες ουδέποτε είχε διαπιστωθεί ότι ο 22χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Πηγή: dimokratiki.gr, neakriti.gr

Πηγή φωτογραφίας: Neakriti.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Αυτή είναι η αιτία της κακοκαιρίας στη χώρα μας - Πόσο θα κρατήσει το σπάνιο φαινόμενο