ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλες πυρκαγιές στα Φαλάσαρνα και στο Αρολίθι

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλες πυρκαγιές στα Φαλάσαρνα και στο Αρολίθι

Δύο φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κρήτη το βράδυ της Κυριακής (15/07).

Σε εξέλιξη, καίγοντας χαμηλή χορτολιβαδική έκταση βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή Φαλασάρνων του δήμου Κισάμου.

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα Χανιά και την Κίσαμο με 13 άνδρες, ενώ σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννη Μαραγκάκη σε κατάσταση γενικής επιφυλακής έχει τεθεί το σύνολο της Πυροσβεστικής δύναμης Κισάμου.

Αυτή την ώρα έχει « πέσει» η ένταση των ανέμων με τους πυροσβέστες να επιχειρούν στο κύριο μέτωπο της φωτιάς και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο επέκτασης της σε χαμηλότερα σημεία όπου υπάρχουν καλλιέργειες, κατοικίες και ξενοδοχειακές μονάδες.

Στο πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στο Δήμο Ρεθύμνου πλησίον του χωριού Αρολίθι η οποία εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα κινητοποιώντας εκ νέου τις πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής.

Έντεκα οχήματα με 23 πυροσβέστες και την ενίσχυση πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ δίνουν μάχη με τις φλόγες η οποία κατακαίει χαμηλή βλάστηση χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στο μεταξύ σε πλήρη έλεγχο τέθηκε φωτιά στο Αμάρι Ρεθύμνου η οποία ξέσπασε κοντά στον Κάλαμο το μεσημέρι και με την άμεση κινητοποίηση της Π.Υ κατασβήστηκε σε σύντομο χρόνο. Στο σημείο επιτηρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπύρωση στα 12 στρέμματα τα οποία κάηκαν.

Τέλος οι φωτιές στην Ανατολική Κρήτη που λόγω των ισχυρών ανέμων είχαν κινητοποιήσει μεγάλες δυνάμεις πυρόσβεσης σε Μάλες και Σητεία έχουν κατασβηστεί παρά ταύτα όμως στην περιοχή επιτηρούν πυροσβέστες.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπεται για σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Σάμος, Ικαρία)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα)

• Περιφέρεια Κρήτης (Ηράκλειο, Λασίθι)

Πηγή φωτογραφίας: flashnews.gr