ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αττική: Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στις πληγείσες περιοχές

Φωτιά Αττική: Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στις πληγείσες περιοχές

Τη σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (24/07) ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), σύμφωνα με τα στοιχεία του οποίου σήμερα το πρωί παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση περίπου 7.500 καταναλωτές στην ανατολική Αττική.

Επίσης, ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά για ακόμη μία φορά την προσοχή στους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένους στύλους, καλώδια, αγωγούς κ.λπλ) να απομακρυνθούν και να μην έρθουν σε επαφή, αλλά να ειδοποιήσουν άμεσα τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή να επικοινωνήσουν με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Αναλυτικά, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει αποκαταστήσει τις περισσότερες βλάβες στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων για την ηλεκτροδότηση σε παραλιακά τμήματα της Κινέτας και των Αγίων Θεοδώρων, καθώς και των οικισμών Γαλήνη, Μαρούγκα και Πανόραμα.

Στα Χανιά, οι περισσότερες βλάβες που προκλήθηκαν από τη χθεσινή πυρκαγιά στην περιοχή του Αποκόρωνα έχουν αποκατασταθεί και πλέον παραμένει εκτός τάσης ένα πολύ μικρό τμήμα του Δικτύου.

Σε επίπεδο υλικών ζημιών, στις περιοχές Μάτι, Νέου Βουτζά και Ραφήνας, καταγράφηκαν ζημιές σε συνολικά 50 υποσταθμούς, από ένα σύνολο περίπου 300 υποσταθμών που τροφοδοτούν όλη την ευρύτερη περιοχή.

Στον Κάλαμο καταγράφηκαν ζημιές σε 10 υποσταθμούς, ενώ σε όλες τις πιο πάνω περιοχές έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαιτούμενες επισκευές του Δικτύου προς αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Ο ΔΕΔΔΗΕ τονίζει ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης όλων των καταναλωτών και πως τα συνεργεία της Εταιρίας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των πυρκαγιών σε πλήρη ετοιμότητα, με επάρκεια υλικών και εξοπλισμού, ξεκινώντας την επιθεώρηση και προχωρώντας στη σταδιακή αποκατάσταση των ζημιών στο Δίκτυο, αμέσως μόλις παρέχεται άδεια πρόσβασης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τέλος, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.