ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: «Ακολουθήσαμε τα καμένα οχήματα και βρήκαμε το οικόπεδο της φρίκης»

Φωτιά Μάτι: «Ακολουθήσαμε τα καμένα οχήματα και βρήκαμε το οικόπεδο της φρίκης»

Φωτιά Αττική: Συγκλονίζουν οι περιγραφές των διασωστών του Ερυθρού Σταυρού που εντόπισαν τις 26 σορούς στο οικόπεδο της φρίκης στο Μάτι.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί στις 7» οι διασώστες περιέγραψαν τα όσα φρικιαστικά έζησαν κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς που κατέστρεψε ολοσχερώς το Μάτι. Είδαν ανθρώπους απανθρακωμένους, επιζώντες σε κατάσταση σοκ με παγωμένα βλέμματα που δυσκολεύονταν ακόμα και να κλάψουν. Έζησαν την κόλαση επί Γης.

Σοκαριστική είναι η αποκάλυψη για το πώς εντόπισαν τους 26 ανθρώπους που βρήκαν τραγικό θάνατο στο οικόπεδο της φρίκης.

720 587715 83141e6705 8213a03666e6daba

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι διασώστες, ακολούθησαν τα καμένα αυτοκίνητα και στο τέλος του δρόμου βρήκαν το οικόπεδο του τρόμου, όπου εντόπισαν αγκαλιασμένους τους 26 ανθρώπους. Στην αρχή βρήκαν τρεις με τέσσερις σορούς, ενώ όσο προχωρούσαν μέσα στο οικόπεδο ανακάλυπταν ακόμα περισσότερες.

Σύμφωνα με τους διασώστες, τόσο οι επιζώντες από την εθνική τραγωδία, όσο και οι άνθρωποι που βοήθησαν τις δύσκολες εκείνες ώρες, ζουν έχοντας φρικτές εικόνες αποτυπωμένες στο μυαλό τους αλλά και μεγάλα ψυχολογικά τραύματα που δεν αντιμετωπίζονται εύκολα.

Δείτε το βίντεο: