ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αττική: Χάος στην επικοινωνία ΓΑΔΑ - Πυροσβεστικής τις κρίσιμες ώρες

Φωτιά Αττική: Χάος στην επικοινωνία ΓΑΔΑ - Πυροσβεστικής τις κρίσιμες ώρες

Επίσημα έγγραφα δείχνουν, ότι η ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διοίκησης Αττικής γινόταν -τις κρίσιμες ώρες της 23ης Ιουλίου- αποκλειστικά από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο της φονικής πυρκαγιάς.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ - «ΦΩΤΙΑ»

Αξιωματικοί της ΓΑΔΑ δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν με το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το μοιραίο απόγευμα της πυρκαγιάς που κόστισε τη ζωή σε 91 ανθρώπους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», οι αξιωματικοί που εκτελούσαν υπηρεσία εκφωνητών στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ τηλεφωνούσαν στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, για να ζητήσουν πληροφορίες, χωρίς ποτέ να πάρουν απάντηση. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ουδείς απαντούσε στους πέντε τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης.

Έτσι, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο Μάτι και το Νέο Βουτζά, στο απόγευμα της 23ης Ιουλίου, δεν είχαν καμία επικοινωνία με την Πυροσβεστική για την πορεία και την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Επισημαίνεται δε ότι η μόνη επικοινωνία της ΓΑΔΑ με στέλεχος της Πυροσβεστικής ήταν όταν ένας πυροσβέστης τηλεφώνησε στο «100» προκειμένου να ενημερώσει για εγκλωβισμένα άτομα σε σπίτι στο Νέο Βουτζά.

Αυτά προκύπτουν από επίσημα έγγραφα που πρόκειται να σταλούν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, στο πλαίσιο δικατικής διερεύνησης της υπόθεσης, τονίζει το δημοσίευμα.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Πηγή φωτογραφιών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων