ΕΛΛΑΔΑ

Χάος και στην Κορινθία: Ξεχείλισαν ρέματα - Πλημμύρες στο Κιάτο (vids)

Χάος και στην Κορινθία: Ξεχείλισαν ρέματα - Πλημμύρες στο Κιάτο (vids)

Μεγάλα προβλήματα και στο νομό Κορινθίας παρατηρούνται από την επέλαση του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ζορμπά» - Ξεχείλισαν τα ρέματα στο δήμο Βέλου-Βόχας.

Και η Κορινθία δοκιμάζεται από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Η παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, έκλεισε για λίγες ώρες από το 54ο έως το 57ο χλμ, στο ύψος της Κινέτας, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Πελοπίδας Καλλίρης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως «ρέματα στις περιοχές Σωληνάρι, Χαλκί και Πουλίτσα του δήμου Βέλου – Βόχας, έχουν φθάσει στα όρια τους, διότι δεν υπάρχει διέξοδος για το νερό» και τόνισε πως «μηχανήματα του δήμου, αλλά και της περιφέρειας εργάζονται στην περιοχή για να ανοίξουν τα ρέματα, ώστε να βρει διέξοδο το νερό».

Ο κ. Καλλίρης ανέφερε επίσης πως «και στο ρέμα Ξυδιάς στο Ξυλόκαστρο υπάρχει αρκετό νερό, αλλά έχει διέξοδο προς τη θάλασσα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων υπήρξαν πτώσεις δέντρων στο δήμο Βέλου – Βόχας, ενώ έγινε και μία κατολίσθηση στο δρόμο Ισθμού – Επιδαύρου, ο οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του δήμου Βέλου – Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Έχουν πλημμυρίσει σπίτια στις περιοχές Βραχάτι, Ευαγγελίστρια, Κοκκώνι, Νεράτζια, Πουλίτσα κ.α.».

Πρόσθεσε, δε, πως «προσπαθούμε με μηχανήματα του δήμου και ιδιωτών να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα», υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική προστασία κάνει ότι μπορεί, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και άλλα παρόμοια προβλήματα στην Κορινθία».

Σύμφωνα με το korinthosnews, αποκλεισμένα είναι εδώ και λίγη ώρα τα Ταρσινά, καθώς το ρέμα Σούρι πλημμύρισε τις 2 εισόδους – εξόδους του χωριού καθώς και τα Αθίκια, με την αστυνομία να έχει αποκλείσει τη διέλευση των οχημάτων προς και από την περιοχή.

Πλημμύρες στο Κιάτο

«Έχει πλημμυρίσει όλη η παραλιακή ζώνη του Κιάτου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος, Σπύρος Σταματόπουλος, προσθέτοντας ότι «έχουν πληγεί και σπίτια».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «έχει κλείσει η παλαιά εθνική οδός Αθηνών - Πατρών στα σημεία απ΄ όπου περνούν ποτάμια και χείμαρροι, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για οδηγούς και επιβάτες».

Επίσης, όπως είπε, «η Πυροσβεστική βρίσκεται επί ποδός για παροχές βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, ενώ έχουν έλθει ενισχύσεις και από γειτονικούς περιοχές».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «τα μηχανήματα του δήμου εργάζονται συνεχώς, ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί».

Τέλος, ο δήμαρχος απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες, «να μην πλησιάζουν την παραλιακή ζώνη και τα ποτάμια», διότι όπως τόνισε, «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος».

Προβλήματα στο Ξυλόκαστρο και τις γύρω περιοχές

Μεγάλες πλημμύρες έχουν προκληθεί στο Ξυλόκαστρο και σε άλλες περιοχές του δήμου, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος.

«Έχουμε σοβαρά προβλήματα και έχουμε δεχθεί, ως δήμος, περισσότερες από 100 κλήσεις από συμπολίτες μας, που μας ζητούν βοήθεια. Έχουν πλημμυρίσει αρκετά σπίτια όχι μόνο στο Ξυλόκαστρο, αλλά και στις περιοχές Μελίσσι, Καμάρι, Λουτρό, Ρίζα και γενικά σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Εξ’ αιτίας των βροχοπτώσεων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους και στις υποδομές», ανέφερε.
Στο μεταξύ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ αναμένεται η ενίσχυση των δυνάμεων.

Πηγή: korinthosnews.gr

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ