ΠΑΙΔΕΙΑ

Ιδιαίτερα μαθήματα: Πώς θα επιλέξουμε καθηγητή για τα παιδιά μας

Ιδιαίτερα μαθήματα: Πώς θα επιλέξουμε καθηγητή για τα παιδιά μας

Η διαδικασία εξεύρεσης της ιδανικότερης λύσης για την αντιμετώπιση του ζητήματος, είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κάθε σχολική χρονιά όλοι οι γονείς.

Η ενίσχυση στη σχολική διδασκαλία είναι πλέον συστατικό απαραίτητο για κάθε μαθητή. Κάθε ένας που έχει περάσει από τα θρανία, αργά ή γρήγορα, ακόμα και εξαρχής, αναζητά βοήθεια ειδικών για ιδιαίτερα μαθήματα, είτε για να καλύψει τα κενά του, είτε για να ενισχύσει την προσπάθειά του, είτε για φτάσει στο επίπεδο που θέλει για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

Η διαδικασία εξεύρεσης της ιδανικότερης λύσης για την αντιμετώπιση του ζητήματος, είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κάθε σχολική χρονιά όλοι οι γονείς. Με πολλούς συντελεστές, πολλούς αστάθμητους παράγοντες και δεδομένα που ξεφεύγουν από τον έλεγχό μας. Κάποιοι καταφεύγουν στη λύση του «δοκιμασμένου» φροντιστηρίου. Στη γειτονιά ο τάδε «έχει όνομα», ζητάει τόσα για το «πακέτο», θα στείλουμε το παιδί εκεί και είμαστε ήσυχοι. Πόσο πιο απλή σκέψη; Το παιδί μας θα ενταχθεί σε μια ακόμα τάξη, θα παρακολουθεί ένα μάθημα για έναν αριθμό παιδιών -μικρότερο μεν από εκείνον του σχολείου, διαφορετικών γνωστικών επιπέδων δε και τελικά τίποτα δεν μας εγγυάται πως η «επανάληψη» του μαθήματος στο φροντιστήριο, ή πιο σωστά η προγενέστερη του σχολείου διδασκαλία του μαθήματος στο φροντιστήριο, σημαίνει πως το παιδί μας ωφελείται ουσιαστικά…

Και τότε σκεφτόμαστε πως ίσως, η καλύτερη και ιδανικότερη λύση για εμάς, το παιδί μας και την οικογένειά μας, είναι τα ιδιαίτερα μαθήματα. Ένας δάσκαλος ή καθηγητής ειδικά για το παιδί μας, που θα το διδάσκει όσα χρειάζεται και θα το βοηθά ουσιαστικά. Πού ψάχνουμε τότε; Πού αλλού, πέρα από φίλους και γνωστούς. Όλο και κάποιος έχει έναν ξάδερφο μαθηματικό, μια ανιψιά φιλόλογο και μια βαφτιστήρα που «έχει τελειώσει ΤΕΦΑΑ, αλλά έχει πάρει το Proficiency του Cambridge και κάνει μαθήματα αγγλικά, είναι πολύ καλή»…

Το χάος επανέρχεται σε όλο του το μεγαλείο. Δεν πρέπει όμως να πανικοβαλλόμαστε. Μπορεί η ιδέα της «βοήθειας» στο μαθητή που δυσκολεύεται να είναι τόσο παλιά όσο και το… ίδιο το σχολείο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η διαδικασία δεν έχει εκσυγχρονιστεί, με εργαλεία που αξιοποιούν όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Το site instateacher.gr κάνει ακριβώς αυτό.

Το instateacher.gr και πώς λειτουργεί

Αν το παιδί μας θέλει βοήθεια στο σχολείο, είναι σαφές πως η ιδανικότερη λύση είναι ένας καθηγητής στο σπίτι που θα ασχοληθεί με τις δικές του ιδιαιτερότητες, με τις δικές του ανάγκες και, φυσικά, με τις δικές του προοπτικές εξέλιξης. Στο instateacher.gr βρίσκουμε μια τεράστια γκάμα μαθημάτων – σχολικών, πανεπιστημιακών, ξένων γλωσσών, πληροφορικής – αλλά και δράσεων που βοηθούν εμάς και το παιδί μας να αναπτύξουμε την κλίση μας στη μουσική, το χορό, τον αθλητισμό και τις τέχνες.

Η πλατφόρμα παράλληλα παρέχει την ευκαιρία «πιστοποίησης» στους διδάσκοντες, γεγονός που σημαίνει πως έχουν τη δυνατότητα να «ανεβάσουν» τα πτυχία τους και αυτά να ελεγχθούν από τους ειδικούς. Η διαδικασία αναζήτησης είναι απλούστατη για γονείς και μαθητές και δεν απαιτεί καμία εξειδικευμένη γνώση αναζήτησης. Στην μπάρα αναζήτησης του instateacher.gr επιλέγουμε το μάθημα που μας ενδιαφέρει από τη λίστα που μας προτείνει. Στη συνέχεια, μας ζητείται να πληκτρολογήσουμε την περιοχή για την οποία ενδιαφερόμαστε, ενώ παράλληλα στη σελίδα εμφανίζονται οι υποψήφιοι διδάσκοντες του μαθήματος, η φωτογραφία τους, τα πτυχία τους, η διδακτική τους εμπειρία, η διαθεσιμότητά τους, τα δίδακτρα και πολλά ακόμη στοιχεία που μας βοηθούν να κάνουμε την καλύτερη επιλογή. Εάν θέλουμε να περιορίσουμε ακόμα περισσότερο τις υποψηφιότητες, ώστε η επιλογή μας να είναι ευκολότερη, το site μας δίνει τη δυνατότητα επιβολής επιπλέον φίλτρων και πλέον τα πράγματα είναι εύκολα και απλά!

Για παράδειγμα ψάχνουμε καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα στα Μαθηματικά, τα Αγγλικά, τα Αρχαία Ελληνικά, τη Φυσική, την Έκθεση, τη Χημεία ή ακόμα και για Μελέτη Δημοτικού; Μπαίνουμε στο instateacher.gr και βήμα – βήμα καταλήγουμε σε 5, 4 ή και λιγότερες πιθανές επιλογές καθηγητών. Στη συνέχεια, αξιολογώντας το βιογραφικό, αλλά και τις τιμές του καθενός καταλήγουμε στον ένα και μοναδικό που μας «κάνει». Επικοινωνούμε μαζί του και πάλι μέσω της δυνατότητας που μας δίνει η πλατφόρμα και… το πρόβλημα λύθηκε!

Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό πως όσο απλή είναι η χρήση του site από γονείς και υποψήφιους μαθητές, τόσο απλή είναι η διαδικασία και για τους διδάσκοντες: Φτιάχνουν το προφίλ τους άμεσα, με το αναλυτικό βιογραφικό τους, τα μαθήματα που διδάσκουν, τη διαθεσιμότητά τους, τις περιοχές που εξυπηρετούν, τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες και φυσικά τα δίδακτρά τους ανά μάθημα.