ΠΑΙΔΕΙΑ

1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Αποκατάστασης από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Αποκατάστασης από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Αποκατάστασης με θέμα “Advancing Interdisciplinary Rehabilitation to Improve Lives”. Το Συνέδριο θα έχει διάρκεια 3 ημέρες και θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Campus Αμαρουσίου, από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2020.  Την επιστημονική και οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου απαρτίζουν τα μέλη του επιστημονικού προσωπικού της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.  Κεντρικοί ομιλητές θα είναι εξέχουσες διεθνείς ακαδημαϊκές προσωπικότητες από το χώρο της Αποκατάστασης.    

Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Αποκατάστασης, που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τη σημαντική επιστημονική συμβολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στον κλάδο. Μάλιστα, με στόχο την προώθηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο επιστημονικό πεδίο της Αποκατάστασης, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει σε συνεργασία με το Oxford Brookes University, το μοναδικό στη χώρα μας μεταπτυχιακό MSc Rehabilitation.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει μια διεπιστημονική πλατφόρμα συζητήσεων και ανταλλαγής ιδεών αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, τις νέες προκλήσεις, τις τάσεις, τις καινοτομίες και τις προοπτικές ανάπτυξης στους κλάδους της Υγείας, της Αποκατάστασης, των Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθώς επίσης και σε συναφή επιστημονικά πεδία.

Οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις του Συνεδρίου θα προσεγγίσουν διεπιστημονικά τα σύγχρονα ζητήματα που σχετίζονται με την αποκατάσταση. Πιο συγκεκριμένα θα αφορούν θέματα όπως:

► Διαχείριση νευρολογικών παθήσεων

► Διαχείριση μυοσκελετικών παθήσεων

► Διαχείριση καρδιοαναπνευστικών παθήσεων

► Εμβιομηχανική

► Τεχνολογικές εξελίξεις στην επιστήμη της Αποκατάστασης

► Ψυχολογία Ασθενών/Φροντιστών

► Διαχείριση Πόνου

Το Συνέδριο απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές, επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς από τους χώρους της Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Διαιτολογίας, Ψυχολογίας, Ποδιατρικής, επαγγελματίες Υγείας άλλων ειδικοτήτων, καθώς και σε άτομα τα οποία φροντίζουν ή έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον ασθενείς.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσκαλεί ακαδημαϊκούς, ερευνητές, επαγγελματίες και φοιτητές από τον κλάδο της Υγείας και των Ανθρωπιστικών Επιστημών να υποβάλουν τα δικά τους επιστημονικά άρθρα, έρευνες και εργασίες που αφορούν θεωρητικά και πρακτικά θέματα Αποκατάστασης, με στόχο να παρουσιαστούν στο Συνέδριο και να δημοσιευτούν στα Πρακτικά του.

Για την υποβολή άρθρων και τη δήλωση συμμετοχής στο Συνέδριο, επισκεφθείτε το επίσημο site του: www.rehabconf.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών σε σύγχρονες επιστημονικές εξειδικεύσεις, με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας, σε συνεργασία με κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Τα προγράμματα σπουδών χαρακτηρίζονται από έντονο ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο και στηρίζονται στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων με τη χρήση εξελιγμένων τεχνικών εργαλείων και εξοπλισμού στην εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει 8 Bachelors και 3 Masters σε περιζήτητες και καινοτόμες για τα ελληνικά δεδομένα εξειδικεύσεις, όπως Φυσικοθεραπεία, Νοσηλευτική, Μαιευτική, Εργοθεραπεία, Διαιτολογία, Λογοθεραπεία, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Ποδιατρική, Διατροφή Αθλητισμού και Αποκατάσταση.