ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021 - Μακρή: Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με αδιάβλητο και ασφαλή τρόπο

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021: «Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με αδιάβλητο και υγειονομικά σωστό τρόπο», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή

«Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι αδιάβλητες. Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα και το υπουργείο Παιδείας με την εμπειρία που έχει από τις προηγούμενες Πανελλαδικές εξετάσεις που έγιναν μέσα στην πανδημία θα διεξάγει τις εξετάσεις με αδιάβλητο και ασφαλή τρόπο για τα παιδιά μας», δήλωσε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή.

Η κυρία Μακρή τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα στα εξεταστικά κέντρα.

«Όλα τα θέματα αντιμετωπίζονται από την Επιτροπή των Εξετάσεων και έχουν σταλεί αναλυτικές εγκύκλιοι. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις εξετάσεις έχουν πλήρη γνώση», υπογράμμισε.

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα συμβεί αν ένα παιδί που δώσει εξετάσεις βρεθεί εκ των υστέρων θετικό σε κρούσμα κορονοϊού, η υφυπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι, στην ίδια αίθουσα, θα συμμετέχουν κανονικά στις εξετάσεις. Επίσης, εάν ένας εκπαιδευτικός νοσήσει, υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασής του.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις και για τα παιδιά που συνοικούν με άτομα που ενδεχομένως θα προσβληθούν από κορονοϊό. Υπάρχουν προβλέψεις για όλα τα περιστατικά. Εάν τυχόν ένα παιδί νοσήσει και αυτό αποδεικνύεται μέσα από εργαστηριακό τεστ θα μπορέσει να πάρει μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου με όλα τα μαθήματα», είπε η κυρία Μακρή.

Αναφορικά με το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών η κ. Μακρή τόνισε: «Αν τυχόν κριθεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, βεβαίως και εμείς θα συμμορφωθούμε. Αυτή την στιγμή το θέμα αυτό δεν έχει τεθεί. Από όσο γνωρίζω αυτό το θέμα δεν είναι ακόμη ώριμο».

Για μία ακόμη χρονιά, το Νewsbomb.gr θα βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων.

Το Νewsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2021 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2021, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021 LIVE: Πρόγραμμα, θέματα, απαντήσεις, βάσεις - Συνεχής ενημέρωση

Πανελλήνιες- Πανελλαδικές 2021: Σε ποιες σχολές αναμένεται να αυξηθούν οι βάσεις εισαγωγής και γιατί

Πανελλήνιες 2021: Οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή των εξετάσεων - Μέτρα προστασίας και self-test