ΠΑΙΔΕΙΑ

Κεραμέως: Εξετάζουμε είσοδο στα αμφιθέατρα με πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ-Τι θα γίνει στα σχολεία

Φοιτητες αμφιθεατρο
Φωτογραφία αρχείου
INTIME

Για την είσοδο των φοιτητών στα αμιφθέατρα και των μαθητών στα σχολεία μίλησε η Νίκη Κεραμέως - «Δεν είναι αρκετό το 74% των εμβολιασθέντων εκπαιδευτικών»

Στις σκέψεις του υπουργείου Παιδείας για την είσοδο των φοιτητών στα αμφιθέατρα, την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε αρχικά ως απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Συζητάμε τους τρόπους, ο εμβολιασμός είναι το «υπερόπλο» κατά της πανδημίας έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από το 74% των εκπαιδευτικών τους ευχαριστούμε δημοσίως, είναι ένα τεράστιο βήμα, αλλά δεν φτάνει, χρειαζόμαστε και άλλους είπε στον ΣΚΑΪ η κυρία Κεραμέως.

Στην ερώτηση αν η διδασκαλία στα αμφιθέατρα θα γίνεται μόνο για τους εμβολιασμένους φοιτητές απάντησε αρχικά ότι «τα συζητάμε όλα» και πρόσθεσε:

«Και τα ΑΕΙ θέλουν η διδασκαλία να γίνεται δια ζώσης. Τις επόμενες εβδομάδες θα συζητήσουμε όλους τους όρους με το οποίο θα γίνει αυτό εφικτό. Εξετάζεται είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού και εργαστηριακά τεστ για ανεμβολίαστους».

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς στα παιδιά ηλικίας 12 με 17 ετών η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι αν ένα παιδί είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά πασά πιθανότητα, και ακολουθώντας τη λογική της επιτροπής των ειδικών, δεν θα κάνει τεστ όπως στα πλοία.

Ωστόσο, όπως είπε, τα self test θα υπάρχουν τα σχολεία υπενθυμίζοντας ότι «1 στα 2 κρούσματα στη χώρα το ανακαλύπταμε από self test».

Ελάχιστη βάση εισαγωγής

«Σε σχέση με πέρυσι υπάρχει ένας αριθμός υποψηφίων που δεν πληρούν τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις. Εμείς θέλουμε αποφοίτους όχι εισαχθέντες» ανέφερε η κ. Κεραμέως σχολιάζοντας την ελάχιστη βάση εισαγωγής στις Πανελλήνιες.

Διευκρίνισε ότι «κάναμε μια μεγάλη αλλαγή, δηλαδή ότι μπήκανε ακαδημαϊκά κριτήρια για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Θέλουμε φοιτητές, αλλά θέλουμε και αποφοίτους, δεν θέλουμε να εγκλωβίζονται από ένα πανεπιστήμιο από το οποίο δε θα αποφοιτήσουν και να είναι μια ζωή με ένα απολυτήριο λυκείου. Τέθηκαν ελάχιστες προϋποθέσεις για να μην εγκλωβίζονται τα παιδιά μας… Να έχουμε υπόψη μας ότι τέσσερις στους 10 φοιτητές δεν αποφοιτούν ποτέ γιατί δεν πληρούν τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να φοιτήσουν».

Η ελάχιστη βάση εισαγωγής, αποσαφήνισε η υπουργός Παιδείας, καθορίζεται από το ίδιο το πανεπιστήμιο. Αρχιτεκτονικές σχολές πχ. επέλεξαν να πάνε ψηλά, άλλες επέλεξαν να πάνε πιο χαμηλά.

Σημείωσε, δε, για τον αριθμό των εισακτέων πως αν το υπουργείο ικανοποιούσε τις προτάσεις των ΑΕΙ στο ακέραιο θα είχαμε -40% φοιτητές στα ΑΕΙ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ: 4,1 Ρίχτερ με επίκεντρο τη Θήβα - Αισθητός και σε περιοχές της Αττικής