ΠΑΙΔΕΙΑ

Τα «ανοχύρωτα» σχολεία προβληματίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας
Intimenews/Αχιλλέας Χήρας

Τι προβληματίζει τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα «ανοχύρωτα» σχολεία

Μπορεί στη Κουμουνδούρου τα τελευταία 24ωρα να έχουν ρίξει όλο τους το βάρος στη προετοιμασία της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στην αποδόμηση των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο άνοιξαν τα σχολεία, αλλά και η πρόβλεψη για το πότε θα κλείνουν, προβληματίζουν έντονα την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τι προηγούμενες ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ έκρουε ένα άλλο «κουδούνι» προς τη κυβέρνηση, που σχετίζεται άμεσα με το σχολικό κουδούνι. Τα κορυφαία του στελέχη προειδοποιούσαν ότι βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο να μετατραπούν τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας σε υγειονομικές «βόμβες», εξαιτίας της άρνησης του υπουργείου Παιδείας να λάβει ικανοποιητικά μέτρα προστασίας για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Την ώρα που οι επιστήμονες σημειώνουν ότι παιδιά και έφηβοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στη μετάλλαξη «Δ», ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τη κυβέρνηση ότι παίζει με τη «φωτιά», γιατί προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη μετάδοση του κορονοϊού στα σχολεία με μοναδικό «όπλο» το εμβόλιο. Μάλιστα, η ανησυχία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνονταν ακόμα μεγαλύτερη, καθώς τα στοιχεία όλα δείχνουν ότι οι εμβολιασμοί στους εφήβους κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Από τη Κουμουνδούρου κατηγορούν τη κυβέρνηση ότι δεν διδάχθηκε τίποτα από το περσινό πάθημα. «Στοιβάζει», όπως υποστηρίζουν, τα παιδιά σε αίθουσες των 25-27 ατόμων, αντί να βρει τρόπους για να αραιώσουν οι σχολικές τάξεις. Όπως επισημαίνουν, αυτή η ζωτικής σημασίας κίνησης θα μπορούσε να γίνει πράξη αν η κεντρική κυβέρνηση επεδίωκε μία στοιχειώδη συνεργασία με τους δήμους και την εκκλησία.

Επίσης, για να κυλήσουν όλα ομαλά, το υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να προλάβει όσους αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές χρειάζονταν, έτσι ώστε να βγαίνουν οι αριθμοί και για αποφευχθεί ο συνωστισμός παιδιών και εκπαιδευτικών. Ένα ακόμα ζήτημα που βάζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πρόσληψη επιπλέον σχολικών καθαριστριών, έτσι ώστε να απολυμαίνοντας άμεσα και σωστά οι κοινόχρηστοι χώροι, φέρνοντας ως παράδειγμα την αντίστοιχη ενέργεια που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσος.

Ένα ακόμα στοιχείο που προβληματίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι η απόφαση της Νίκης Κεραμέως να μην κλείνουν τα τμήματα, αν τα κρούσματα δεν ξεπεράσουν το 50% των παιδιών. Η απόφαση αυτή, τονίζουν από τη Κουμουνδούρου, θα οδηγήσει στη περαιτέρω διασπορά των κρουσμάτων και εν τέλει θα θέσει υπό καθεστώς ομηρίας ολόκληρες γειτονιές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας - Μπούκαραν με... καλάσνικοφ

Οικονόμου: Επτά δωρεάν τεστ σε όσους μαθητές κάθονται κοντά σε κρούσμα - «Ένα την ημέρα»

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χυδαίο μήνυμα που έστειλε σε θύμα του - Πώς του στοίχισε την αποφυλάκισή του