ΠΑΙΔΕΙΑ

Πόσο ασφαλείς είναι οι σχολικές εκδρομές; - Τι αναφέρει η Λινού στο Newsbomb.gr

Πόσο ασφαλείς είναι οι σχολικές εκδρομές; - Τι αναφέρει η Λινού στο Newsbomb.gr
INTIME

Παρά την εκθετική διασπορά του κορονοϊού των τελευταίων ημερών στην επικράτεια, οι σχολικές εκδρομές πραγματοποιούνται κανονικά - Τι λέει η  καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού στο Newsbomb.gr

Εκπαιδευτικές εκδρομές, μετακινήσεις μαθητών, σχολικές βιβλιοθήκες, μαθητικοί διαγωνισμοί, σχολικές εκδηλώσεις και τελετές, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιούνται κανονικά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, λαμβανομένων υπόψη πάντοτε και τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν.

Ωστόσο, ο Νοέμβριος, εξελίσσεται στον πιο «κακό» μήνα της πανδημίας καθώς μέσα στις 8 πρώτες μέρες καταγράφηκαν 50.069 κρούσματα και 423 νεκροί.

Χθες σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, το οποίο ξεπέρασε κατά πολύ τις 7.000 όπως και ο υψηλότερος αριθμός θανάτων από τα μέσα Μαΐου.

Η εκθετική διασπορά του κορονοϊού των τελευταίων ημερών στην επικράτεια που μεταφράζεται σε ραγδαία άνοδο των νέων μολύνσεων και στα παιδιά δημιουργεί πρόσφορο έδαφος ανησυχίας για το τι μέλλει γενέσθαι στα σχολεία το επόμενο διάστημα.

Το Newsbomb.gr, επικοινώνησε με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, η οποία μίλησε για τις σχολικές εκδρομές και τις μετακινήσεις των μαθητών, εν μέσω της πανδημίας.

«Εγώ προσωπικά προτιμώ τα παιδιά να πηγαίνουν εκδρομές παρά το να είναι μέσα στις σχολικές αίθουσες. Δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε στους κλειστούς χώρους ούτε στους ανοιχτούς, όταν οι μαθητές βρίσκονται σε σχολική εκδρομή. Δεν μένουν πολλές ώρες στο ίδιο σημείο, οπότε αυτό δεν μας ανησυχεί. Το ίδιο ισχύει και για τα λεωφορεία», δήλωσε χαρακτηριστικά καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κεραμέως: Τα σχολεία δεν θα κλείσουν

«Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Max FM, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απέκλεισε το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας σχολείων λόγω της πανδημίας.

Όπως διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Παράλληλα, το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%

Με βάση την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, τα παιδιά έως 18 ετών εισέρχονταν σε εστιατόρια και καταστήματα λιανεμπορίου δείχνοντας το self test τους. Ωστόσο, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργος Γεωργαντάς η κυβέρνηση θα κάνει την είσοδό τους στους συγκεκριμένους χώρους ακόμη πιο εύκολη, καθώς αυτή θα γίνεται με την επίδειξη της σχολικής κάρτας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε στα σούπερ μάρκετ

Θεοφάνους: «Είδα τη μητέρα του Παντελίδη πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου»

Δίκυκλα από 100 ευρώ: Πώς θα τα αποκτήσετε - Δείτε όλη τη λίστα με τα οχήματα και τις τιμές