ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχολεία: Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών -Τι συζητήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας

Σχολεία: Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών -Τι συζητήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας
INTIME

Ραγδαίες εξελίξεις - Μεγάλο το πρόβλημα σε όλες τις βαθμίδες από τους εκπαιδευτικούς που νοσούν – Τι αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη για τα σχολεία που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας.

Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων έχει προκαλέσει η έξαρση του κορονοϊού, με χιλιάδες πλέον εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα να νοσούν.

Τα κενά σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια είναι πολλά και τίθεται σε αρκετές περιπτώσεις ζήτημα ορθής λειτουργίας, με το υπουργείο Παιδείας να προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, στην άμεση πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Σήμερα Δευτέρα(10/01) πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας στην οποία εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα καλυφθούν οι ανάγκες σε όλη τη χώρα. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η αναμόρφωση του ωραρίου και αυτό αναμένεται να αφορά και τα ολοήμερα σχολεία.

Επίσης, θα υπάρχει αναδιάταξη προσωπικού όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών για την Γ’ Λυκείου με δεδομένες τις ανάγκες λόγω πανελλαδικών.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων σήμερα που όπως επεσήμανε έγινε με γνώμονα τους αυστηρούς ελέγχους.

«Στα σχολεία αναμένεται να υπάρξουν κενά στους εκπαιδευτικούς, τα οποία εμφανίστηκαν από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας και για αυτόν τον λόγο θα γίνουν αναδιατάξεις και αναδιαμορφώσεις στο πρόγραμμα αλλά και προσλήψεις για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών που θα βρίσκονται σε καραντίνα λόγω νόσησης. Ήδη σήμερα προχώρησαν 850 προσλήψεις», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πληροφορίες εντούτοις αναφέρουν πως οι προσλήψεις θα είναι χιλιάδες, με πηγές του υπουργείου Παιδείας να κάνουν λόγο για 3.000 εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Παράλληλα, όπως σημείωσε, υπάρχει πάντα η δυνατότητα τηλεκπαίδευσης. Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί σε τηλεκπαίδευση 50 τμήματα σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκπαιδευτικοί που βγήκαν θετικοί στο self test είναι 2.500 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα κενά είναι πολύ περισσότερα καθώς αρκετοί είναι και αυτοί που νοσούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η οικογένεια του Τζόκοβιτς «έσπασε» τη σιωπή της: «Είναι ελεύθερος, προπονήθηκε, πάει να κερδίσει»

Ηλεκτρονικά η δήλωση απαλλαγής τέλους κινητής – καρτοκινητής τηλεφωνίας: Βήμα - βήμα η διαδικασία

Survivor Spoiler: Ο νικητής στο δεύτερο αγώνισμα ασυλίας και οι εξελίξεις μετά τα καυτά φιλιά