ΠΑΙΔΕΙΑ

Μήπως πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της «ανεργίας»;

Μήπως πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της «ανεργίας»;

Μοντέρνοι τομείς σπουδών που εγγυόνται ένα σίγουρο επαγγελματικό μέλλον

Αναμφισβήτητα, η ανεργία να αποτελεί ένα ζήτημα που προβληματίζει και απασχολεί αρκετούς νέους, που αυτήν την περίοδο σχεδιάζουν το επαγγελματικό τους μέλλον. Παρόλα αυτά, μάλλον πρέπει να επανεξετάσουμε το θέμα, καθώς δεν αποτελεί γενικό φαινόμενο. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ό,τι αφορά σε συγκεκριμένους τομείς, στους οποίους οι θέσεις εργασίας είναι λιγότερες από τους ενδιαφερόμενους.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κλάδοι που, ακόμα και την περίοδο της κρίσης που διανύουμε, συνεχίζουν να αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς. Η ανάγκη για επαγγελματικά στελέχη υψηλού επιπέδου παραμένει πάντα υψηλή σε τομείς με έντονη εξωστρέφεια.

Για παράδειγμα, η ναυτιλία και ο τουρισμός αποτελούσαν διαχρονικά δύο από τα πολύ «δυνατά» χαρτιά της ελληνικής οικονομίας, που συνεχίζουν και σήμερα προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης. Οι ισχυροί αυτοί κλάδοι έχουν καταφέρει να μείνουν ανεπηρέαστοι από την παρατεταμένη κρίση και να αναπτυχθούν, ξεπερνώντας τα εμπόδια.

Καθώς η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, ο τουρισμός αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, δημιουργούνται διαρκώς νέες θέσεις εργασίας, καθώς υπάρχει ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου.

Εξίσου αισιόδοξο είναι το μέλλον και για όσους έχουν σπουδάσει ναυτιλιακά, καθώς οι περισσότεροι εργάζονται πριν καν αποφοιτήσουν, απολαμβάνοντας σημαντικές αποδοχές και έχοντας μεγάλες ευκαιρίες εξέλιξης.

2 copy

Το BCA προσφέρει άμεση σύνδεση σπουδών με την αγορά εργασίας

Φυσικά, για να ξεχωρίσει και να διακριθεί κάποιος που θα επιλέξει τους παραπάνω τομείς είναι σημαντικό να έχει τόσο τις γνώσεις, όσο και τα εφόδια που θα τον βοηθήσουν να αναλάβει ρόλους ευθύνης. Κατανοώντας την ανάγκη αυτή, το BCA αποτέλεσε το πρώτο κολλέγιο στην Ελλάδα που συνέδεσε τις σπουδές με την αγορά εργασίας. Ποιο είναι το «μυστικό» της επιτυχίας των αποφοίτων του;

Το BCA διαμορφώνει κάθε φορά το περιεχόμενο των σπουδών του, ώστε οι απόφοιτοί του να «κουμπώνουν» με τις ανάγκες της αγοράς. Ακολουθώντας τις σύγχρονες εξελίξεις, με έμφαση στην πληροφορική και τη σύγχρονη τεχνολογία, προσφέρει σπουδές με διεθνή προσανατολισμό, μεγάλες προοπτικές εξέλιξης και, φυσικά, εισοδήματος.

Σπουδάζοντας στην Ελλάδα και αποκτώντας πτυχίο από το Plymouth University

Φυσικά, στο παραπάνω συμβάλλει και το αξιόπιστο πτυχίο που αποκτούν από ένα από τα καλύτερα νέα Βρετανικά Πανεπιστήμια. Το φημισμένο Plymouth University αποτελεί το δυνατό «χαρτί» που ανοίγει «πόρτες» στον ανταγωνιστικό επαγγελματικό περιβάλλον. Σε συνεργασία με το BCA έχει τμήματα Ναυτιλιακών, Ξενοδοχειακών, Επιχειρησιακών Σπουδών και Πληροφορικής με επί μέρους εξειδικεύσεις στη διοίκηση ξενοδοχειακών μονάδων, στη διαχείριση της κρουαζιέρας, στο ψηφιακό marketing και σε άλλους νευραλγικούς τομείς της Oικονομίας, όπως φαίνεται από τους τίτλους σπουδών (Bachelor Degree) που χορηγεί στους αποφοίτους του BCA το Plymouth University:

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

BSc (Hons) Accounting and Finance

BSc (Hons) Business Management

BSc (Hons) Business Management [Entrepreneurship and Innovation]

BSc (Hons) Business Management [Marketing]

Τμήμα Ναυτιλίας και Μεταφορών

BSc (Hons) Shipping

BSc (Hons) Maritime Business

Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων

BA (Hons) Hospitality and Tourism Management

BA (Hons) Cruise Operations Management

Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών

BSc Computer Science

BSc Computer Science (Business Informatics)

BSc Computer Science (Internet Computing)

3 copy

Εξειδικευμένα μεταπτυχιακά προγράμματα

Εξίσου σημαντικές επιλογές έχουν και εκείνοι που θέλουν να εξειδικευτούν στον τομέα τους και να αποκτήσουν έναν μεταπτυχιακό τίτλο, που θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν επαγγελματικά και να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Το BCA προσφέρει Master Degree στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τη Ναυτιλία και τις Μεταφορές, την Επιστήμη των Υπολογιστών και τη Διοίκηση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων. Με πλήρως ενημερωμένα προγράμματα σπουδών που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, προσφέρει στους φοιτητές του όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να εξελιχθούν.

Έτσι, μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας παντού στον κόσμο, στον τομέα που τους συναρπάζει. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στον Δημόσιο Τομέα, καθώς οι τίτλοι σπουδών του Plymouth University αναγνωρίζονται από το ελληνικό κράτος και θεωρούνται ισοδύναμοι των δημόσιων πανεπιστημίων.

4 copy

Εκπαίδευση από το «μέλλον» στο νέο υπερσύγχρονο city-campus

Τα καλά νέα είναι ότι πλέον, το BCA φιλοξενεί τους σπουδαστές του σε έναν state-of-the-art χώρο εκπαίδευσης με πρωτοποριακά «εργαλεία» σπουδών. Το αρχιτεκτονικό κόσμημα του Αλέξανδρου Τομπάζη, το γνωστό βιοκλιματικό «μπλε κτήριο» στο 205 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με τους εννέα ορόφους μεταμορφώθηκε από τον Θανάση Χοχλιδάκη στον εντυπωσιακό νέο χώρο του BCA. Έτσι, από φέτος, όλες οι δραστηριότητες του κολλεγίου, στεγάζονται στο τεράστιο City-Campus, 4.100 τετραγωνικών μέτρων στους Αμπελόκηπους.

Στο υπερσύγχρονο κτήριο, οι φοιτητές του ναυτιλιακού τμήματος θα έχουν στη διάθεσή τους προσομοιωτές γέφυρας πλοίου και μηχανής, ενώ οι φοιτητές του ξενοδοχειακού τμήματος θα ζουν σε ένα πρότυπο πραγματικό ξενοδοχείο, κάνοντας την πρακτική τους στο gourmet εστιατόριό του, τη reception και τα δωμάτιά του.

Επιπλέον, στα εξειδικευμένα tech corners, οι φοιτητές θα μπορούν να πειραματίζονται με τεχνολογίες αιχμής όπως 3d printers, VR sets και laser cutters, ενώ μέσω beacons εγκατεστημένων σε όλους τους χώρους του κτηρίου, θα μπορούν να ενημερώνονται, σε πραγματικό χρόνο, για τα νέα του κολλεγίου τους στο κινητό τους. Μοντέρνες βιβλιοθήκες με χιλιάδες τίτλους βιβλίων και με ηλεκτρονική πρόσβαση σε άπειρες βάσεις ακαδημαϊκών δεδομένων, μια τεράστια lounge area - κέντρο της κοινωνικής ζωής του κολλεγίου και ένας πρωτοποριακός πολυχώρος/αμφιθέατρο - κέντρο της πολιτιστικής ζωής και της ψυχαγωγίας ολοκληρώνουν μια πρόταση ευρωπαϊκών σπουδών που συνδυάζει ουσία, περιεχόμενο, καθημερινή εμπειρία υψηλής αισθητικής και διεθνείς προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

5 copy