ΠΑΙΔΕΙΑ

Κλειστά τα σχολεία των Τριών Ιεραρχών: Κανένα μάθημα την Τετάρτη (30/1)

Κλειστά τα σχολεία των Τριών Ιεραρχών: Κανένα μάθημα την Τετάρτη (30/1)

Εορτασμός Τριών Ιεραρχών: Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλης τη χώρας, λόγω της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας «Η εορτή των Τριών Ιεραρχών (Τετάρτη 30 Ιανουαρίου)μ αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 32 του Σχεδίου Νόμου για το Παν. Δυτικής Αττικής.

Παράλληλα, καταργήθηκε η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112) η οποία όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις».

Επίσης η κείμενη νομοθεσία ορίζει ρητά ότι η ίδια ημέρα αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αργία και για τα φροντιστήρια

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Παιδείας «Αργία για τα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών».

Συγκεκριμένα «Κατά τις ημέρες αργίας και κατά την Καθαρή Δευτέρα, την εορτή του Αγίου Πνεύματος, την 17 Νοέμβρη και την 30 Ιανουαρίου, κάθε έτους, οι καθηγητές δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δικαιούμενοι των αντίστοιχων αποδοχών τους, βάσει του προγράμματος».

Πέρυσι με εγκύκλιο από το υπουργείο Παιδείας στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις. Η χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο εορτασμού στις σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης της χώρας καθορίστηκαν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Σχετικές ειδήσεις