ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός Ύδρα: Στα 5,2 ρίχτερ η δεύτερη μέτρηση

Σεισμός Ύδρα: Στα 5,2 ρίχτερ η δεύτερη μέτρηση

Σεισμός τώρα - ΕιδήσειςΣτα 5,2 ρίχτερ και όχι στα 5,1 που αρχικά ανακοινώθηκε, ήταν τελικά το μέγεθος του σεισμού που σημειώθηκε στις 10:27 σε θαλάσσιο χώρο νότια της Ύδρας.

Σύμφωνα με τη δεύτερη μέτρηση που πραγματοποίησε και ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός, που έγινε αισθητός και σε περιοχές της Αττικής, ήταν 5,2 βαθμοί της κλίμακας ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 90,1 χλμ, και το επίκεντρό του εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 53 χλμ. ΝΝΑ της Ύδρας και 119 νότια της Αθήνας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Λέκκας στο Newsbomb.gr: Δεν εμπνέει ανησυχία – Παρακολουθούμε το φαινόμενο

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Γεωλογίας ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως σημείωσε, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ (σ.σ. με νέα μέτρηση είναι 5,2) και το επίκεντρο εντοπίζεται μεταξύ Ύδρας και Μήλου. Το εστιακό βάθος είναι κοντά στα 90 χιλιόμετρα.

Ο κ. Λέκκας τόνισε πως ναι μεν η περιοχή δίνει σεισμούς, ωστόσο, ο σεισμός των 5,2 βαθμών δεν προδικάζει κάτι ανησυχητικό. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Κυκλάδες, Αργολίδα, Λακωνία, Κορινθία και Αττική.

Ο καθηγητής Γεωλογία και πρόεδρος του ΟΑΣΠ επεσήμανε πως το φαινόμενο παρακολουθείται.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές

Ο δήμαρχος Ύδρας κ. Γιώργος Κουκουδάκης, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, σημείωσε πως δεν υπάρχουν, προς ώρας, πληροφορίες σχετικά με υλικές ζημιές από την ισχυρή δόνηση.

Όπως ενημέρωσε, θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο νησί με κλιμάκιο ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Ξανά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας – «Ντροπή του στόλου» το Kemal Reis