ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός Αθήνα: Kυκλοφοριακό χάος στους δρόμους - Πού εντοπίζονται προβλήματα

Σεισμός Αθήνα: Kυκλοφοριακό χάος στους δρόμους - Πού εντοπίζονται προβλήματα

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί σε όλη την πρωτεύουσα μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,1 ρίχτερ που χτύπησαν την Αττική το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου πετάχτηκαν από σπίτια και γραφεία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν λιποθυμίες.

Λόγω του μικρού εστιακού βάθους ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στους νομούς γύρω από την Αττική. Πολλές επιχειρήσεις έδιωξαν τους εργαζόμενους ώστε να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα. Αυτός είναι και ένας λόγος για τον οποίο όλοι οι δρόμοι έχουν απίστευτο μποτιλιάρισμα.

Σε απέραντο πάρκινγκ έχουν μετατραπεί οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, μεγάλο μποτιλιάρισμα παρουσιάζεται στην έξοδο και την είσοδο της Αθηνών-Λαμίας (Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος), στη Λεωφόρο Κηφισού (από παραλιακή εως Αθηνών), στην άνοδο της Λεωφόρου Κηφισίας, στα δύο ρεύματα της Βασιλίσσης Σοφίας.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα δύο ρεύματα της Αθηνών - Κορίνθου, στην κάθοδο της Λεωφόρο Κηφισού από Αθηνών έως παραλιακή), στην Αλεξάνδρας, τη Μεσογείων, την Κατεχάκη προς Ηλιούπολη, την κάθοδο της Κηφισίας, τις Βασιλέως Κωνσταντίνου, Σταδίου, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Αμαλίας καθώς και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Αυξημένη κυκλοφορία παρατηρείται και στα δύο ρεύματα της Βασ. Κωνσταντίνου και της Βασ. Σοφίας, στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου, στη λεωφόρο Ποσειδώνος (στο ρεύμα προς Πειραιά), στην Αττική οδό (ρεύμα προς Ελευσίνα από 37ο έως το 23ο χλμ και στο ρεύμα προς αεροδρόμιο από 22ο έως 30οχλμ), καθώς και στο οδικό δίκτυο γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

Σημειώνεται, ότι περισσότεροι από 110 τροχονόμοι έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία για τη διευκόλυνση των οδηγών, ενώ το έργο της Τροχαίας συνδράμει και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα με αποτέλεσμα πολλά φανάρια να μην λειτουργούν, με τη ΔΕΗ να προσπαθεί να αποκαταστήσει τις βλάβες όπου υπάρχουν.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τους σεισμούς

Δείτε ΕΔΩ πού έγινε σεισμός πριν από λίγο