ΕΛΛΑΔΑ

Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίζεται ποινική δικογραφία.

Ένας 40χρονος Ελληνας και ένας 17χρονος Αλβανός συνελήφθησαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων, έπειτα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, που δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Ειδικότερα, ομάδα ατόμων έριξε βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίζεται ποινική δικογραφία και πρόκειται να οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία.

Τα επεισόδια

Επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια μετά την λήξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της αποφυλάκισης Κορκονέα.

Ομάδες αγνώστων έριξαν μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου στα Εξάρχεια.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια

Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν η «Πρωτοβουλία ενάντια στη Λήθη», οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου ενάντια στη δικαστική απόφαση που οδήγησε στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από το όπλο του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, άναψαν ένα κερί και άφησαν ένα λουλούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή. Εν συνεχεία, με πανό και συνθήματα κατά της αποφυλάκισης Κορκονέα, ξεκίνησαν πορεία με προορισμό το αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, στην οδό Καλλιδρομίου.

Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κάποια μπλοκ πραγματοποίησαν πορεία επιχειρώντας να κατευθυνθούν προς το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί στη Χαρίλαου Τρικούπη κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα η πορεία να αλλάξει κατεύθυνση και να καταλήξει στην πλατεία Εξαρχείων.

Δείτε φωτογραφίες

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης μετά από 42 χρόνια

Το καλοκαίρι των Ρίχτερ: Τυχαία ή όχι η σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα;

Σχετικές ειδήσεις