ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος στην «απομόνωση» των Κυκλάδων

Τέλος στην «απομόνωση» των Κυκλάδων

Το σχέδιο για τις ενδοπεριφερειακές συγκοινωνίες των Κυκλάδων κατέθεσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Με το σχέδιο αυτό δίνεται τέλος στην ενδοκυκλαδική απομόνωση των νησιωτών, που ταξιδεύουν ακόμη και ημέρες για να μεταβούν από το ένα νησί στο άλλο, διανύοντας απόσταση μερικών χιλιομέτρων.

Το σχέδιο βασίζεται στην ανάπτυξη ενός δικτύου συνδυασμένων μεταφορών, κατασκευάζοντας μικρής κλίμακας λιμενικές εγκαταστάσεις ή ενεργοποιώντας, έπειτα από συντήρηση και επέκταση, υφισταμένες λιμενικές εγκαταστάσεις.

Η πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Πουσσαίου, έχει στόχο την επίλυση των προβλημάτων στον κρίσιμο τομέα της διασύνδεσης των νησιών και εντάσσεται στη νέα αρμοδιότητα που έχει αναλάβει η Περιφέρεια από τον Ιούλιο για το σχεδιασμό, την έγκριση και την παρακολούθηση των σχεδίων των ενδοπεριφερειακών συγκοινωνιών της.

Σε πρώτη φάση υλοποίησης, το σχέδιο προβλέπει δρομολόγια μικρών αποστάσεων με πορθμεία και ταχύπλοα σε σημαντικό αριθμό νησιών στις Κυκλάδες.

Πηγή: kykladesnews.gr