ΕΛΛΑΔΑ

Ικαρία: Μοιραία αναρρίχηση - Σήμερα οι απαντήσεις για το θάνατο της 34χρονης αστροφυσικού

Ικαρία: Μοιραία αναρρίχηση - Σήμερα οι απαντήσεις για το θάνατο της 34χρονης αστροφυσικού

Γράφτηκε ο τραγικός επίλογος στο θρίλερ της εξαφάνισης της 34χρονης αστροφυσικού, η οποία αγνοείτο από την Δευτέρα (05/08) στην Ικαρία, όπου είχε πάει για διακοπές με τον Κύπριο σύντροφό της.

Το άψυχο σώμα της Νάταλι Κρίστοφερ εντοπίστηκε σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων, καταπλακωμένο από βράχους σε δύσβατη ορεινή περιοχή, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο μακριά από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου διέμενε με τον σύντροφο της.

Ατύχημα είναι η πρώτη εκτίμηση των Αστυνομικών για τις συνθήκες θανάτου της 34χρονης αστροφυσικού, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αυτοψίας του χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», η πιθανότητα της αυτοκτονίας έχει σχεδόν αποκλειστεί, καθώς δεν έχει βρεθεί κάποιο σημείωμα που να επιβεβαιώνει αυτή την εκδοχή.

Αν και τα πρώτα στοιχεία της έρευνας προσανατολίζουν τις Αρχές στην εκδοχή του ατυχήματος, δύο αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που ταξίδευσαν από την Αθήνα στην Ικαρία, θα εξετάσουν και εκείνοι με τη σειρά τους τα στοιχεία προκειμένου να αποκλείσουν ή όχι την πιθανότητα της εγκληματικής ενέργειας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από χθες το απόγευμα και φυλάσσεται, καθώς παρέμενε στη χαράδρα το πτώμα της άτυχης Νάταλι.

Σήμερα το πρωί μεταβαίνει στην Ικαρία ιατροδικαστής για να ρίξει φως στις συνθήκες του θανάτου της.

Πώς εντοπίστηκε το άψυχο σώμα της

Ο επίλογος της εξαφάνισης της αστροφυσικού γράφτηκε με τον πιο τραγικό τρόπο το απόγευμα της Τετάρτης, όταν μικτά κλιμάκια αστυνομικών, πυροσβεστών και εθελοντών εντόπισαν το πτώμα της άτυχης Νάταλι σε χαράδρα 20 μέτρων, έχοντας πάνω στο σώμα της και στα πόδια της πέτρινους όγκους που την είχαν καταπλακώσει.

Οι πέτρες πάνω της, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, πιθανότατα προέρχονται από σημείο του ορεινού όγκου πάνω στον οποίο υπάρχουν πρόσφατες αποκολλήσεις.

Το σημείο, όπου εντοπίστηκε νεκρή η Νάταλι απείχε 1,5 χλμ από το Κέραμε, όπου διέμενε με τον σύντροφό της και πρόκειται για μία δύσβατη ορεινή διαδρομή προς το Καταφύγι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες αναζήτησης είχαν περάσει τρεις φορές από το μοιραίο σημείο, χωρίς να εντοπίσουν την άτυχη γυναίκα λόγω της μορφολογίας του εδάφους.

Πάνω της βρέθηκε και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο έκλεισε χθες το πρωί, όπως διαπίστωσε το κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών που είχε φτάσει στο νησί.

Ακατάλληλος ο βράχος

Ο απότομος βράχος ήταν ακατάλληλος για ελεύθερη αναρρίχηση ή καταρρίχηση. Οι Αστυνομικοί εικάζουν ότι η Νάταλι έχασε την ισορροπία της με αποτέλεσμα να καταλήξει στο κενό.

Σε ΣΟΚ ο σύντροφος της αστροφυσικού - Το σπαρακτικό του μήνυμα

Ο σύντροφος της έφτασε στο σημείο όπου εντοπίστηκε η άτυχη Νάταλι και αναγνώρισε την 34χρονη από τα ανοιχτόχρωμα αθλητικά ρούχα που φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Ο 38χρονος Κυριάκος, ο σύντροφος της Νάταλι, είναι σε κατάσταση σοκ.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανάρτηση διασώστη του Βαγγέλη Κριαρά, ο Κυριάκος, θέλησε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στον εντοπισμό της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κριαράς ανάρτησε το μήνυμα που του έστειλε ο Κύπριος σύντροφος της Νάταλι Κρίστοφερ.

Δείτε το μήνυμα του Κυριάκου στη gallery:

Υπενθυμίζεται ότι η Νάταλι είχε επικοινωνήσει μαζί του τη Δευτέρα το πρωί όταν πήγε για τρέξιμο, όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς και μετά οι κλήσεις ήταν αναπάντητες.

Δείτε φωτογραφίες της άτυχης Natalie:

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 34χρονη επιστήμονας είχε φτάσει στις αρχές Αυγούστου στην Ικαρία για διακοπές με τον σύντροφό της.

Τη Δευτέρα το απόγευμα θα αναχωρούσαν για την Κύπρο, όπου διαμένουν, μέσω Αθήνας. Το πρωί της Δευτέρας ο 38χρονος ξύπνησε και δεν βρήκε την σύντροφό του στο δωμάτιο, της τηλεφώνησε κι εκείνη του είπε ότι είχε πάει για τρέξιμο.

Από εκείνη τη στιγμή υπήρξε τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό της, με τις Αρχές να επιστρατεύουν όλα τα δυνατά μέσα προκειμένου να βρεθεί η νεαρή γυναίκα.

Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε σήμερα το μεσημέρι, όταν οι διασώστες εντόπισαν το άψυχο σώμα της σε απόκρημνο σημείο.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Καύσωνας θα «σαρώσει» την Ελλάδα – Αυτές οι περιοχές θα «ψηθούν»