ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Παπαδήμου στα ΑΕΙ ζητούν οι πρυτάνεις

Παρέμβαση Παπαδήμου στα ΑΕΙ ζητούν οι πρυτάνεις

Την παρέμβαση του Λ. Παπαδήμου, ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση στα Πανεπιστήμια ζήτησαν με επιστολή τους οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σ. Σιμόπουλος.

Στην επιστολή τους, οι δύο πρυτάνεις ζήτησαν από τον κ. Παπαδήμο να παρέμβει στην ένταση μεταξύ των Πανεπιστημίων και του υπουργείου Παιδείας.

«Είναι γνωστό, ήδη από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, ότι τα Πανεπιστήμια μας, που, από τη φύση τους, είναι κοντά στο να αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας μας, βρίσκονται σε αναταραχή. Είναι γνωστό, επίσης, ότι η αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων αναφορικά προς την εφαρμογή του Ν.4009/11 δημιουργεί προβλήματα, που οδηγούν τη λειτουργία των ελληνικών πανεπιστημίων σε αδιέξοδο», επισημαίνουν οι δύο πρυτάνεις.

Μάλιστα, ζητούν από τον κ. Παπαδήμο να χρησιμοποιήσει «το κύρος του προκειμένου να εκτονωθεί αυτή η δυσάρεστη για όλους κατάσταση», καθώς εκτιμούν ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί και να καταλήξει στη χρήση αλόγιστης βίας.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι οι εκλογές των μελών των συμβουλίων διοίκησης των ΑΕΙ δεν θα μπορούσαν να γίνουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, που ορίζει ο νόμος, ακόμη κι αν όλα ήταν έτοιμα.