ΕΛΛΑΔΑ

Δίπλωμα οδήγησης: Τι αλλαγές θα φέρει το νέο νομοσχέδιο

Δίπλωμα οδήγησης: Τι αλλαγές θα φέρει το νέο νομοσχέδιο
Για τους ηλικιωμένους θα επανέλθει επίσης το παλαιό καθεστώς που αφορά τις ιατρικές εξετάσεις
In time/Αρχείο

Δίπλωμα οδήγησης: Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το οποίο ρυθμίζει το θέμα που έχει ανακύψει με την εκκρεμότητα έκδοσης χιλιάδων διπλωμάτων οδήγησης, παλαιών προς ανανέωση και νέων.

Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ενημερώνοντας τη Διάσκεψη των Προέδρων. Προκειμένου το θέμα να λυθεί τάχιστα το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών κα Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM εξήγησε πως με τη νομοθετική ρύθμιση επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς για ένα χρονικό διάστημα 6 έως 9 μηνών.

«Αντιμετωπίσαμε μία κατάσταση στο υπουργείο όπου οι άνθρωποι άνω των 74 ετών αντιμετωπίζουν μια σειρά από δυσκολίες και θα έλεγα μια σειρά από ανισότητες, γιατί πουθενά στην Ευρώπη δεν εφαρμόζεται το σύστημα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Δεύτερον, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι από τον Οκτώβριο του 2018 έχουν σταματήσει οι εξετάσεις για άδεια οδήγησης γιατί ο νόμος που ψηφίστηκε το 2018 είναι ανεφάρμοστος για μια σειρά από λόγους. Αυτή τη στιγμή 105.000 συμπολίτες μας δεν μπορούν πάρουν δίπλωμα. Σκεφτείτε κάποιον που έχει βρει δουλειά ως οδηγός και, επειδή το κράτος δεν μπορεί να του δώσει αυτή τη δυνατότητα, αυτός ο άνθρωπος είναι άνεργος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Αναφορικά με τους άνω των 74 ετών, όπως είπε ο υφυπουργός, θα επανέλθει επίσης το παλαιό καθεστώς που αφορά τις ιατρικές εξετάσεις και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας επιτροπής, «χωρίς να μπουν σε αυτή την ταλαιπωρία, να δίνουν τη λεγόμενη πορεία». Στόχος είναι και την επόμενη εβδομάδα να ψηφιστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών.

Οδική ασφάλεια

Σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια ο υφυπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε καμπάνια ενημέρωσης για τους κινδύνους, δράσεις στα σχολεία, προκειμένου οι μαθητές να μπαίνουν σε μια διαφορετική νοοτροπία από μικρή ηλικία και, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυστηροποίηση των ελέγχων και ενδεχομένως των ποινών σε κάποια ζητήματα.

«Θα επανεξετάσουμε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον ΚΟΚ για την πρόληψη των ατυχημάτων. Αν είναι επαρκές το πλαίσιο, ασφαλώς θα παραμείνει, διαφορετικά αν δούμε ότι χρειάζεται μια αυστηροποίηση των ποινών, θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επιλεκτικά κίνητρα φοροελαφρύνσεων: Σώζουν τις ΠΑΕ και «σκοτώνουν» την φαρμακοβιομηχανία;

120 δόσεις: Πότε λήγει η προθεσμία για την ένταξη στην ρύθμιση