ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στη Λακωνία: Φωτιά στο Γύθειο

Συναγερμός στη Λακωνία: Φωτιά στο Γύθειο
Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς
ΙΝΤΙΜΕ

Φωτιά: Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Κυριακής (08/09), μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο Γύθειο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το tweet της Πυροσβεστικής η φωτιά ξέσπασε την περιοχή Καρβελά Γυθείου.

Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 6 άτομο πεζοπόρο. Από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη τύπου πετζετέλ.

Φωτιά και στη Χαλκιδική

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (08/09) και στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Ηφωτιά, που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Προφήτης Ηλίας. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα - Δείτε τις περιοχές

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στις περιοχές της Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Δωδεκανήσων, Λασιθίου και Ηρακλείου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για σήμερα Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των παραπάνω περιοχών και το Πυροσβεστικό σώμα, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Κυριακή 08/09/2019