ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου: «Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ η αιματοβαμμένη σημαία»

Επέτειος Πολυτεχνείου: «Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ η αιματοβαμμένη σημαία»

Πώς το ιστορικό σύμβολο αναμένεται να βρεθεί από την Χαριλάου Τρικούπη στην Κουμουνδούρου - Τι θα γίνει στην μεγάλη πορεία της Κυριακή;

Στα χέρια πρώην κορυφαίου στελέχους της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, το οποίο «αυτομόλησε» στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικούς μήνες, βρίσκεται σύμφωνα με τις πληροφορίες το ιστορικό λάβαρο αντίστασης του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην χούντα των Συνταγματαρχών.

Αυτό σημαίνει πως κατά την αυριανή πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία για τον εορτασμό της 46ης επετείου της 17ης Νοεμβρίου η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου θα βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς «προστασίας» και «περιφρούρησης» από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να μην έχει πλέον το προνόμιο του απόλυτου ελέγχου για την τύχη ενός τόσο σημαντικού συμβόλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ:

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» και τον Γιώργο Κατσίγιαννη, ο άνθρωπος που φέρεται ως «κλειδοκράτορας» της θυρίδας, όπου φυλάσσεται η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, είναι ο επί μια δεκαετία τουλάχιστον, Πανελλαδικός Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Μιχάλης Νικηφόρος, ο οποίος «εγκατέλειψε» το χώρο του Κινήματος Αλλαγής εδώ και αρκετούς μήνες και προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρινόμενος στο προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση της προοδευτικής συμμαχίας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τα τελευταία 24ώρα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, όπως ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ και γραμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, επικοινώνησαν μαζί του, αφενός με σκοπό να «παραδώσει» τη σημαία του Πολυτεχνείου σε στελέχη της ΠΑΣΠ από την στιγμή που ο ίδιος πλέον έχει θέσει αυτόν εκτός κόμματος, αφετέρου δε να μην διανοηθεί να την «κληροδοτήσει» στην Κουμουνδούρου.

Πληροφορίες πάντως του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου την έχει στα χέρια της η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ και κατά την αυριανή πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα την κρατούν φοιτητές και φοιτήτριες της ΠΑΣΠ.

Η απάντηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Τη σημαία την έχει κλέψει η ΠΑΣΠ

Δήλωση του Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρη Αλεξιου, σχετικά με την διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη σημαία του Πολυτεχνείου.

Σχετικά με τη διακίνηση ψευδών ειδήσεων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατέχουν την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, θέλουμε να υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα:

1) Το ιστορικό σύμβολο του αγώνα ανήκε και ανήκει στην Εθνικη Φοιτητική Ένωση Ελλάδας.

2) Το ιστορικό σύμβολο του αγώνα εκλάπη από την ΠΑΣΠ και τη νεολαία ΠΑΣΟΚ μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ.

3) Είναι γνωστό σε όλους ότι κάθε χρόνο η ΠΑΣΠ παίζει κλεφτοπόλεμο έξω από την αμερικανική πρεσβεία για να φυγαδεύσει την αιματοβαμμένη σημαία.

4) Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει στους διαρρήκτες της ιστορικής μνήμης να αμαυρώνουν τα ιστορική επέτειο και τον αγώνα των νέων.

5) Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφή θέση πως το αιματοβαμμένο σύμβολο του αγώνα πρέπει, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ΕΦΕΕ, να αποδοθεί στον ΣΦΕΑ.

Διαβάστε επίσης:

Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.-Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο επεισοδίων