Δείπνο αγάπης από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής και την «Αλεξανδρινή Πνοή»

Ευδοκία Μύτιλη Ευδοκία Μύτιλη

Δείπνο αγάπης από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής και την «Αλεξανδρινή Πνοή»

Δείπνο αγάπης και ανθρωπιάς για την ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυεθνικού Χαρακτήρα - Την εκδήλωση τίμησε με την υψηλή του παρουσία η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β'. 

Φιλανθρωπικό Δείπνο Αγάπης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (14/11/2019) στον χώρο εκδηλώσεων Ελαιών -loft παρουσία υψηλών προσκεκλημένων όπως η κυρία Δέσποινα Γιαννακοπούλου, η μεγάλη ευεργέτιδα και Πρέσβειρα του Πατριαρχικού Θρόνου κυρία Αικατερίνη Μπελεφάντη Σοφιανού και η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β'

Ο ιεράρχης έχει αναπτύξει σημαντική ιεραποστολική δράση στη Μαύρη Ήπειρο. Η εν γένει ιεραποστολική δράση του Μακαριωτάτου, αλλά και το μειλίχιο του χαρακτήρος του, αποτελούν την αιτία της αγάπης όλων των Αφρικανών, των Ελλήνων και των Αράβων της Αιγύπτου και ολοκλήρου της Αφρικής.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β' και η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Σκοπός του γεύματος αγάπης ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για τη δημιουργία του πολιτιστικού κέντρου πολυεθνικού χαρακτήρα που έχει ως σκοπό να βοηθά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο της ανακαίνισης των κτηριακών εγκαταστάσεων του Μετοχίου υλοποιείται με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β' και η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Ο εορτασμός της ενθρόνισης του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β' ήταν η αφορμή για την βραδιά αγάπης. Φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από την εκλογή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Πατριαρχικό Θρόνο. Η Ενθρόνισή του τελέσθηκε την 24η Οκτωβρίου 2004 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β' και η κυρία Δέποινα Γιαννακοπούλου
H πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Πρέσβειρα του Πατριαρχικού Θρόνου κυρία Αικατερίνη Μπελεφάντη Σοφιανού

Ξεχωριστή νότα στη βραδιά έδωσε ο τραγουδιστής Ζαχαρίας Καρούνης συνοδεία πιάνου, η χορωδία του Ωδείου «Θαλής» καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης».

O Μακαριώτατος απένειμε στον κ. Καρούνη, το παράσημο του Λέοντος του Αγίου Μάρκου.

Patriarxis.jpg
Ο Μακριώτατος με τον τραγουδιστή Ζαχαρία Καρούνη

Ο Προκαθήµενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας με την μακροχρόνια δράση του έχει υλοποιήσει ένα ευρύ ανθρωπιστικό έργο που έχει στο επίκεντρό του τα παιδιά, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τα ευάλωτα άτομα τόσο στην Αφρική όσο και στην Ελλάδα.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε θερμά τόσο την κυρία Δέσποινα Γιαννακοπούλου όσο και την κυρία Αικατερίνη Μπελεφάντη Σοφιανού για την τεράστια προσφορά τους στο φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου «η Αλεξανδρινή Πνοή ξεκινάει στο καράβι της ελπίδας για να δώσει φως σε παιδιά και μεγάλους, στην καρδιά της Κυψέλης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήρθαν εξαιρετικά όμως στην κυρία Δέσποινα Γιαννακοπούλου και την μεγάλη ευεργέτιδα κυρία Αικατερίνη Σοφιανού. Η ελπίδα κατοικεί πάντα στις καρδιές μας και δίνει αγάπη και πνοή στην "Αλεξανδρινή Πνοή"» είπε ο Μακαριώτατος.

Giannakopoulou2.jpg
Από αριστερά: Η κυρία Αικατερίνη Μπελεφάντη Σοφιανού και η κυρία Δέσποινα Γιαννακοπούλου.

Ποιο είναι το Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής

Το Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής βρίσκεται στην περιοχή της Κυψέλης. Κατέχει έκταση περίπου 5.500m2, στην οποία υπάρχει ένα σύνολο κτηρίων και εκκλησιών, όπως η κεντρική εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Εκεί βρίσκονται και τα γραφεία του Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Σκοπός του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής είναι να συνδράμει στη νέα ελληνική πραγματικότητα προσφέροντας τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Μετοχίου του στην Κυψέλη προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής χωρίς διακρίσεις φυλής, θρησκείας ή χρώματος.

Όραμά του είναι ο χώρος αυτός στην καρδιά της Αθήνας να γίνει ένα κέντρο δημιουργίας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αναψυχής, όπου όλοι οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν πρόσβαση σε δράσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής τους και τη θέση τους στην κοινωνία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Το Newsbomb.gr στην Αίγυπτο: Η καρδιά του Ελληνισμού «χτυπά» ακόμα πιο δυνατά στην Αλεξάνδρεια...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved