ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Έτσι έκαψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια μπροστά στα ΜΑΤ

Βίντεο: Έτσι έκαψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια μπροστά στα ΜΑΤ

Μπροστά σε άνδρες των ΜΑΤ έβαλε φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια ομάδα αγνώστων, που μάλιστα ανάρτησε το σχετικό βίντεο και κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως αναφέρουν στο κείμενό τους, «αργά το βράδυ της Τετάρτης 18 Δεκέμβρη κι ενώ η περιοχή ετοιμάζεται για νέο κύκλο βίας από τα ΜΑΤ, όπως έχει εξαγγελθεί από τη Δεξιά Τριάδα (Χρυσοχοίδης., Μητσοτάκης, Μπακογιάννης), το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Εξαρχείων τυλίχτηκε στις φλόγες».

«Λίγα μόλις μέτρα από εκεί που πριν κάποιες μέρες, στις 6 Δεκέμβρη, άνθρωποι κυνηγήθηκαν, χτυπήθηκαν, βασανίστηκαν και εξευτελίστηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα. Λίγα μέτρα από εκεί που από το καλοκαίρι μπάτσοι εκκενώνουν καταλήψεις, σπάνε πόρτες σε καφενεία, ρίχνουν δακρυγόνα μέσα σε κοινωνικά κέντρα, χτυπούν διερχόμενους, πραγματοποιούν σεξιστικές επιθέσεις, δημόσιους εξευτελισμούς, προσαγωγές και συλλήψεις γιατί έτσι» αναφέρει επίσης το κείμενο, και συμπληρώνει:

«Σαν την κανονικότητα που θέλει να εκκενώνονται καταλήψεις, όπως η Κούβελου στο Μαρούσι, που στάθηκαν ανάχωμα στην επέλαση της φασισμού όπως τον φαντάζεται η Χρυσή Αυγή, αλλά την ίδια στιγμή τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής να κρίνονται από εισαγγελείς ως μεμονωμένα περιστατικά. Όλα κανονικά, όλα βολικά και όμορφα σαν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια στην πλατεία Εξαρχείων που “ομορφαίνουν” της σαπίλα της πραγματικότητας της μπότας ενός μπάτσου να πατά το κεφάλι ενός παιδιού και μιας γυναίκας δεμένης στην ταράτσα του σπιτιού της με το κεφάλι εγκλωβισμένο σε μια κουκούλα, περικυκλωμένοι από ΕΚΑΜ, μπάτσους κι ασφαλίτες στο Κουκάκι».

Πηγή: Cnn.gr