ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος οι αναβολές για την Αντωνία Ηλία

Τέλος οι αναβολές για την Αντωνία Ηλία

Κατηγορηματικά «όχι» σε άλλη αναβολή για τη συζήτηση του αιτήματος της έκδοσης στην Ελλάδα της Αντωνίας Ηλίας, είπε ο δικαστής του τοπικού δικαστηρίου του Γουεστμίνστερ του Λονδίνου. Έτσι, η ακροαματική διαδικασία της πρώην ανακρίτριας έχει οριστεί για τις 16 Ιανουαρίου.

Να υπενθυμίσουμε, ότι η Αντωνία Ηλία εξασφάλιζε τις αναβολές με την επαναλαμβανόμενη αντικατάσταση των συνηγόρων υπεράσπισής της και προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν είχαν επαρκή χρόνο να μελετήσουν τη δικογραφία.

«Η ζωή μου θα κινδυνεύει αν επιστρέψω στην Ελλάδα»

Στην ακροαματική διαδικασία της 16ης Ιανουαρίου, η κ. Ηλία θα ισχυρισθεί, όπως είπε στην τελευταία της εμφάνιση στο τοπικό δικαστήριο, ότι αν εκδοθεί και επιστρέψει στην Ελλάδα η ζωή της θα κινδυνεύσει άμεσα. Τόνισε ότι «οργανωμένα συμφέροντα στα οποία εμπλέκονται πολιτικοί, επιχειρηματίες, και μέσα ενημέρωσης απειλούν τη ζωή της».

Μάλιστα, η πρώην ανακρίτρια ανέφερε στον πρόεδρο του τοπικού δικαστηρίου ότι για αυτές τις απειλές έχει ενημερωθεί από «γνωστό έλληνα επιχειρηματία, παρουσία του πρώην δικηγόρου της Ιωάννη Σταμούλη, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή».

«Η φτωχότερη ανακρίτρια στον κόσμο»

Η Αντωνία Ηλία σχολιάζοντας την σημερινή οικονομική της κατάσταση ανέφερε ότι «η φτωχότερη ανακρίτρια στον κόσμο. Ένα σπίτι που είχα το έχασα γιατί δεν μπορούσα να πληρώσω το στεγαστικό της δάνειο και ότι το ίδιο συνέβη με το μοναδικό ακίνητο της μητέρας μου, το οποίο έχασε λόγω αδυναμίας της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στην τράπεζα».