ΕΛΛΑΔΑ

Θεόδωρος Νιτσιάκος: Θρήνος για τον γνωστό επιχειρηματία - Πώς έγινε το φρικτό τροχαίο (vid)

Θεόδωρος Νιτσιάκος: Θρήνος για τον γνωστό επιχειρηματία - Πώς έγινε το φρικτό τροχαίο (vid)

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο από τον θάνατο του Θεόδωρου Νιτσιάκου.

Νεκρός ανασύρθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Παρασκευής (10/01) ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων.

Παρελήφθη από όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας και στη συνέχεια από ασθενοφόρο.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος ήταν ο ιδρυτής της επιχείρησης «κοτόπουλα Νιτσιάκος».

Η Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ έχει έδρα τα Ιωάννινα και 40ετή παρουσία στον κλάδο της πτηνοτροφίας. Τα κύρια αντικείμενα της επιχείρησης περιλαμβάνουν την παραγωγή και εμπορία μιας ευρείας γκάμας προϊόντων κοτόπουλου, κουνελιού και γαλοπούλας, εκκολάψιμων αυγών και νεοσσών κοτόπουλου, ζωοτροφών και πρώτων υλών για παντός τύπου κτηνοτροφική εκμετάλλευση, τροφών για σκύλους και γάτες.

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, στις 13.00 μμ θα γίνει η κηδεία του επιχειρηματία Θοδωρή Νιτσιάκου στη γενέτειρά του, τα Ιωάννινα.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «θρηνεί τον ξαφνικό θάνατο του ξεχωριστού μέλους του Θεόδωρου Νιτσιάκου» και συνεχίζει: «Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος ήταν ένα «φαινόμενο» επιχειρηματία. Ευφυής, δυναμικός , μεθοδικός, ακούραστος, με όραμα και γνώσεις. Ο Σύνδεσμος μας είναι φτωχότερος σήμερα. Η βιομηχανία, όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά σε όλη την Ελλάδα είναι φτωχότερη σήμερα. Ο τουρισμός μας είναι φτωχότερος σήμερα. Η κοινωνία μας είναι φτωχότερη σήμερα».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΙΠΙ και ο Πρόεδρος του, με τη σειρά τους, εκφράζουν τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, αλλά και στην ευρύτερη οικογένεια των εκατοντάδων εργαζομένων στον Όμιλο επιχειρήσεων Νιτσιάκος.

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκο έκανε σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.

Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευή πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις υποδομές της σε Ήπειρο και Μακεδονία δραστηριοποιήθηκε έντονα στην αγορά των αυγών εκκολάψεως και νεοσσών, στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών και την παραγωγή ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα.

Την τελευταία δεκαετία, η «Νιτσιάκος» υλοποίησε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που της εξασφάλισε συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας στις κύριες δραστηριότητες της και επιπλέον επέτρεψε την είσοδο της στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κύκλωμα παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, την παραγωγή άλευρων για την αρτοποιΐα και τη βιομηχανία, και την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Ποιοι είναι οι 6 εκλεκτοί του Κυριάκου Μητσοτάκη