ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Η αστυνομία «σάρωσε» τον καταυλισμό των τσιγγάνων

Κέρκυρα: Η αστυνομία «σάρωσε» τον καταυλισμό των τσιγγάνων

Επιχείρηση «σκούπα» στον καταυλισμό των αθίγγανων στο Λιβάδι Ρόπα, στην Κέρκυρα, για τον εντοπισμό των δραστών που επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών πραγματοποίησε την Κυριακή η Αστυνομία.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη διεξήγαγε δεκαπέντε έρευνες σε σπίτια και καταλύματα Ρομά, έλεγξε 42 άτομα και προσήγαγε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας 14 συνολικά άτομα.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο, όταν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. στον καταυλισμό τραυματίστηκαν αστυνομικοί και αθίγγανοι.

Οι εκτεταμένες επιχειρήσεις γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας της αστυνομίας να περιορίσει την παραβατικότητα οικογενειών τσιγγάνων. Σύμφωνα με αστυνομικούς, έχει διαπιστωθεί ότι δράστες δεκάδων κλοπών και διαρρήξεων σε ΙΧ, σπίτια και καταστήματα είναι Ρομά οι οποίοι, αν και σε πολλές περιπτώσεις έχει πιστοποιηθεί η ταυτότητά τους από τις αρχές, κρύβονται εντός του καταυλισμού μαζί με τα κλοπιμαία.

tsigganoi

Συλλήψεις

Σύμφωνα με το corfupress.com, στους έλεγχους αυτούς, εντοπίστηκε ένας από τους τέσσερις Ρομά, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταχτοποιηθεί ως δράστες της χθεσινής (Σάββατο) επίθεσης και του τραυματισμού αστυνομικών. Πρόκειται για έναν 28χρονο κάτοικο Κέρκυρας, ο οποίος συνελήφθη. Ωστόσο, στην ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν δύο ακόμα άτομα, υπήκοοι Πακιστάν, για παράνομη είσοδο στην χώρα..

Οι τσιγγάνοι καταγγέλλουν βιαιότητες

Ο εκπρόσωπος των αθίγγανων στον καταυλισμό της περιοχής «Λιβάδι Ρόπα» Κώστας Παπαδημητρίου κατήγγειλε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι οι αστυνομικοί μπροστά στον Εισαγγελέα προσχώρησαν σε εκτεταμένες καταστροφές σε οικοσκευή και ΙΧ αυτοκίνητα τσιγγάνων ενώ υποστήριξε ότι την προηγούμενη ημέρα, ο τραυματισμός αστυνομικού έγινε μετά από αντίδραση του πατέρα του συλληφθέντα επειδή χτύπησαν το παιδί του μετά τη σύλληψη. Υποστήριξε ακόμα ότι από τη σημερινή έρευνα δεν προέκυψε τίποτα επιβαρυντικό για αυτό και δεν έγιναν σήμερα Κυριακή συλλήψεις, ενώ κατηγόρησε την ΕΛΑΣ για τον τρόπο με τον οποίο διεξήγαγε την έρευνα: «Μας έχουν για σκυλιά. Και ζώα να ήμασταν δεν θα τρώγαμε τόσο ξύλο».

Κάτοικοι του καταυλισμού επιρρίπτουν ευθύνη στην Αστυνομία ότι επέλεξε να πραγματοποιήσει την επιχείρηση εν ώρα γιορτής, όπου πολλοί από τους συμμετέχοντες βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ με αποτέλεσμα να παρεκτραπούν.

Μποζίκης: Κατασκευασμένες καταγγελίες, ακραία παραβατικότητα

Διαφορετική είναι η εικόνα της επιχείρησης όπως την παρουσιάζουν οι αστυνομικοί.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας Νίκος Μποζίκης, ο οποίος μίλησε σήμερα το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Start, υποστήριξε ότι οι ζημιές που παρουσίασαν στους δημοσιογράφους οι αθίγγανοι είναι κατασκευασμένες. Μάλιστα, έκανε λόγο για οικοσκευή και αυτοκίνητα τα οποία ήταν στη θέση τους κατά την αποχώρηση της Αστυνομίας από την έρευνα στον καταυλισμό, γεγονός καταγεγραμμένο σε κάμερα, ενώ ως δια μαγείας μερικές ώρες αργότερα έδειχναν αναποδογυρισμένα ή κατεστραμμένα μπροστά στον τηλεοπτικό φακό.