ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: «Πύρινος» λόγος από τον παπά - Ανδρέα! Σταυρός, σημαία, όπλο, στο ίδιο χέρι

Έβρος: «Πύρινος» λόγος από τον παπά - Ανδρέα! Σταυρός, σημαία, όπλο, στο ίδιο χέρι
Facebook

Ο «πύρινος» λόγος του παπά - Ανδρέα Κεφαλογιάννη από τα Ανώγεια της Κρήτης για όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τις τελευταίες ώρες

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, παίρνει θέση για όσα διαδραματίζονται τόσο στον Έβρο, όσο στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Φίλοι και αδέρφια μου. Πρώτα η γη μας, τα σπιτικά μας, πρώτα η τιμή, η ιστορία μας, η σημαία και το Άγιο δισκοπότηρο μας. Αδέρφια μου, η πατρίδα μας περνά δύσκολες μέρες με όλα όσα εντεχνως, η κυβέρνηση της γείτονας χώρας επέτρεπε ή και οδήγησε να συμβαίνουν στα σύνορα της πατρίδας μας. Όμως για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με την αξιοπρέπεια μας και το κεφάλι ψηλά, θα πρέπει πέρα της πίστης μας, πέρα της διάθεσης για αγώνα, να έχουμε κυβερνήτες με ζωηρό ηθικό πατριωτισμό και αποφασιστικότητα. Αν δε συμβεί αυτό τότε θα βρεθούμε προ εκπλήξεων. Διότι δυστυχώς, τα χρόνια της μεταπολιτευσης, δεν καταφέραμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Φίλοι μου, αν μας ζητηθεί να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή, σταυρό, σημαία, όπλο, στο ίδιο χέρι. Με το άλλο θα κρατάμε το χέρι του διπλανού μας. Αν χρειαστεί να πατήσουμε τη σκανδάλη, θα κάνουμε το σταυρό μας και θα την πατήσουμε. Μέχρι τότε όμως καμία ανοησία δεν επιτρέπεται, κάνεις εμπαιγμός, κανένα ανθρώπινο λάθος. Εμείς δεν υπερασπιζομαστε τα τομάρια μας. Υπερασπιζομαστε αυτό που είμαστε. Άνθρωποι, Έλληνες, πατριώτες, οικογένειαρχες, ορθόδοξοι, σύντροφοι ,γείτονες, ενορίτες, συγχωριανοί. Όποιος θέλει τα ουρλιαχτά ας αφήσει εμάς που θέλουμε την κραυγή Αέρα, την κραυγή Μολων Λαβέ, την κραυγή πατρίδα μου, να την φωνάξουμε, χωρίς όμως να στάζει το στόμα μας σκοτάδι. Θα αγωνιστούμε για το φώς. Πρώτη γραμμή με ανθρώπους πρώτους και άξιους. Δεν είμαστε ζώα. Είμαστε Έλληνες ορθόδοξοι, άνθρωποι αληθινοί, έτοιμοι για όλα, με θυσία για θυσία σε κάθε για το χώμα της γης μας θυσία».

Δείτε την ανάρτησή του:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεταναστευτικό: Προσπάθεια εισβολής από 1.000 μετανάστες στις Φέρες - Προειδοποιητικές βολές