ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός - Ιωάννινα: Σε καραντίνα οι 51 Έλληνες που επιστρέφουν από εκδρομή στους Αγίους Τόπους

Κοροναϊός - Ιωάννινα: Σε καραντίνα οι 51 Έλληνες που επιστρέφουν από εκδρομή στους Αγίους Τόπους
INTIME NEWS

Επιστρέφουν εντός της ημέρας από το Ισραήλ στα Ιωάννινα, οι 51 εκδρομείς του ΚΑΠΗ Ανατολής και για τις επόμενες 14 ημέρες όλοι θα παραμείνουν σε περιορισμό στο σπίτι τους προκειμένου να περιοριστούν νέα πιθανά κρούσματα κοροναϊού.

Το σύνολο των εκδρομέων είναι πολύ καλά στην υγεία τους, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα. Η εκδρομή είχε προγραμματιστεί από τους ίδιους, αρκετές μέρες νωρίτερα και πριν προκύψει οποιοδήποτε κρούσμα κοροναϊού στην περιοχή.

Οι εκδρομείς από την στιγμή που θα επιστρέψουν, θα είναι σε καθημερινή επαφή με την Διεύθυνση Υγείας, ώστε αν εκδηλωθεί ύποπτο σύμπτωμα να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ είχε από το πρωί σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με την Ελληνική Πρεσβεία και το Προξενείο ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των εκδρομέων από την Βηθλεέμ στην Ιερουσαλήμ.

«Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», τόνισε ο Δήμαρχος.

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου τόνισε η επιστροφή των εκδρομέων θα γίνει σήμερα Σάββατο (07/03), νωρίτερα από ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί και με βάση όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με αυτές αν κάποιος ασθενήσει πριν την πτήση δεν θα ταξιδέψει αλλά θα παραμείνει στο Ισραήλ, αν ασθενήσει στη διάρκεια της πτήσης θα μείνει στην Αθήνα ενώ αν κάποιος ασθενήσει φτάνοντας στα Γιάννενα θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ο κ. Πάνου έκανε γνωστό ότι το ΚΑΠΗ της Ανατολής θα μείνει κλειστό για μία βδομάδα ενώ θα ξεκινήσει διαδικασία απολύμανσης τόσο στα ΚΑΠΗ όσο και στους παιδικούς σταθμούς.

Ο Δήμαρχος και με την ιδιότητα του Καθηγητή Παθολογίας με βάση την γενικότερη κατάσταση τόνισε ότι απαιτείται ψυχραιμία και εγρήγορση.

«Η κατάσταση είναι μεταβαλλόμενη. Η λήψη μέτρων πρέπει να είναι ανάλογη με τα κρούσματα που εκδηλώνονται. Προς το παρόν αυτό γίνεται. Στην δική μας περιοχή δεν έχουμε κανένα κρούσμα μέχρι στιγμής» κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Ραγδαία εξάπλωση! Στα 45 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Νέα έκτακτα μέτρα