ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – Έκκληση του δημάρχου Σκιάθου μέσω του Newsbomb.gr για αποφυγή εξάπλωσης του ιού στο νησί

Κορονοϊός – Έκκληση του δημάρχου Σκιάθου μέσω του Newsbomb.gr για αποφυγή εξάπλωσης του ιού στο νησί

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για τους λόγους που ζήτησε την απαγόρευση εισόδου στο νησί υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού, εξήγησε στο Newsbomb.gr o Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Έτοιμη να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία των 5.500 κατοίκων του νησιού από τον Covid-19 δηλώνει η δημοτική αρχή Σκιάθου.

Υπενθυμίζεται ότι, την Δευτέρα 16 Μαρτίου, ο δήμαρχος του νησιού, Θοδωρής Τζούμας, ζήτησε με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων την απαγόρευση μετακινήσεων προς το νησί για το διάστημα που είναι σε ισχύ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α 42) για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού χώρα μας.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, o κ. Τζούμας ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί πως αλλοδαποί - κυρίως Βρετανοί – που διατηρούν σπίτια στη Σκιάθο, μετακομίζουν σε αυτά, φοβούμενοι για πιθανή εξάπλωση του Covid-19 στις πατρίδες τους.

Αυτό, όπως είπε ο δήμαρχος Σκιάθου, ανησυχεί ιδιαίτερα όλους τους αρμόδιους φορείς και τους κατοίκους, καθώς «Έχουν βγει οδηγίες, οι οποίες δεν τηρούνται!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Σκιάθου είναι υποστελεχωμένο και το ιατρικό προσωπικό, όπως είπε στο Newsbomb.gr o δήμαρχος του νησιού, έχει λάβει οδηγία σε περίπτωση πιθανού κρούσματος ο ασθενής να φύγει αμέσως για το πλησιέστερο νοσοκομείο αναφοράς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το απόγευμα της Τρίτης, κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε ότι οι κάτοικοι των νησιών θα πρέπει να ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως όσον αφορά τις μετακινήσεις τους, καθώς η μεταφορά και ο έλεγχος ασθενών αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες.

Στην επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία, ο δήμαρχος Σκιάθου προτείνει να εξαιρεθεί η μεταφορά προϊόντων και η μετακίνηση για εξαιρετική ανάγκη την οποία θα κρίνει ομάδα που θα αποτελείται από τον Δήμαρχο, τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας, το Λιμενάρχη και τον Διευθυντή του αεροδρομίου.

Η δημοτική αρχή, όπως είπε στο Newsbomb.gr ο κ. Τζούμας, τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει και σε αναλυτική καταγραφή του πληθυσμού, ώστε να έχει μία καλύτερη εικόνα των αναγκών των πολιτών όσον αφορά τα περαιτέρω μέτρα πρόληψης που ενδεχομένως να χρειαστεί να ληφθούν.

«Τούτες τις ώρες, είναι απολύτως αναγκαίο να τηρήσουμε όλοι υπεύθυνη στάση, προστατεύοντας τον εαυτό μας, τους συνανθρώπους μας, το κοινωνικό σύνολο. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες! Δεν φοβόμαστε - προστατευόμαστε! Μένουμε σπίτι! Τα υπόλοιπα θα τα δούμε όταν περάσει η κρίση», τονίζει ο δήμαρχος Σκιάθου.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Στα 387 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, το απόγευμα της Τρίτης (17/03) ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι η διασπορά συνεχίζεται, και το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 387.

Εξήντα από αυτά έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, ενώ 70 ασθενείς νοσηλεύονται με ήπια αλλά και πιο σοβαρή εικόνα πνευμονίας. Έντεκα από αυτούς είναι διασωληνωμένοι και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 69 έτη.

Από τα καταγεγραμμένα κρούσματα:

  • από ηλικία 0-17 ετών είναι τα 11,
  • από ηλικία 18-39 είναι τα 59
  • από την ηλικία 40-64 είναι τα 132.
  • Όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή 185, αφορούν ανθρώπους άνω των 65 ετών.

Όσον αφορά τα στατιστικά που σχετίζονται με τους πέντε θανάτους στην Ελλάδα, ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 68 έτη και ήταν όλοι άνδρες. Μέχρι σήμερα 14 άνθρωποι που νοσηλεύτηκαν για τον ιό, έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας.

«Για κάθε πέντε που νοσούν υπάρχουν άλλοι 95 που νοσούν ήπια» τόνισε ο κ. Τσιόδρας και επισήμανε ότι ο μαζικός εργαστηριακός έλεγχος «ενέχει τον κίνδυνο διασποράς και έκθεσης στον ιό από άτομα που έχουν μία άλλη απλή ίωση».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πόσοι έχουν τα συμπτώματα στην Ελλάδα – Δείτε αναλυτικούς χάρτες

Κορονοϊός: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά και ποια κλειστά από σήμερα (18/3) - Όλη η λίστα