ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Λύγισε» on camera o Χαρδαλιάς – Το «ευχαριστώ» στους ήρωες εργαζόμενους (vid)

Κορονοϊός: «Λύγισε» on camera o Χαρδαλιάς – Το «ευχαριστώ» στους ήρωες εργαζόμενους (vid)
Intime News

Νέους περιορισμούς στη μετακίνηση εκτός σπιτιού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τετάρτης (18/03)

Από την Πέμπτη (19/03) απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ατόμων, με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσες σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.

«Η μάχη εναντίον του κορονοϊού είναι διαρκής, μας αφορά όλους», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και σήμερα με τον υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, όπως ανέφερε.

«Η μάχη συνεχίζετε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και υγειονομικό προσωπικό να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας καθημερινά τον καλύτερό του εαυτό. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή θα τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Καθώς και τους εργαζομένους στον ΕΟΔΥ, στο υπουργείο Υγείας, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και τις υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες που δίνουν και αυτοί τη δική τους μάχη», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του ο κ. Χαρδαλιάς όταν ευχαρίστησε τους «αφανείς ήρωες» της δικής μας καθημερινότητας, όπως είπε. «Εκείνους, που χωρίς τη δική τους βοήθεια, τα δύσκολα θα ήταν αδύνατα».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως οφείλουμε και στους αφανείς ήρωες της δικής μας καθημερινότητας. Σε εκείνους που χωρίς τη δική τους βοήθεια, τα δύσκολα θα ήταν αδύνατα. Στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, στα παιδιά των delivery, στους νέους που εργάζονται στις καφετέριες και τα εστιατόρια που κάνουν διανομές, στους υπαλλήλους των Ταχυδρομείων και των Courier. Στους νέους εκείνους που εργάζονται στα βενζινάδικα, στους συνανθρώπους μας πίσω από τα γκισέ και τα γραφεία των τραπεζών. Στους ακούραστους εργαζόμενους των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων και σε όλα τα στελέχη των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, σε όσους εργάζονται στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών που παραμένουν ανοικτά, υπηρεσιών που χωρίς την παροχή τους, τίποτα μα τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε όλους αυτούς που θα ήθελαν να είναι σπίτι τους αλλά δεν μπορούν», είπε ο υφυπουργός με τρεμάμενη φωνή.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πήγε στον γιατρό και διαγνώσθηκε με κορονοϊό – Δεν φαντάζεσθε τι αποκαλύφθηκε (pics)