ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Η τελική λίστα με τα ξενοδοχεία που θα λειτουργούν ανα Περιφέρεια

Κορονοϊός: Η τελική λίστα με τα ξενοδοχεία που θα λειτουργούν ανα Περιφέρεια
Pixabay

ΚορονοϊόςΤα συγκεκριμένα ξενοδοχεία θα λειτουργούν κατ’ εξαίρεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας εξαιτίας του κορoνοϊού.

Αναρτήθηκε η τελική λίστα στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Τουρισμού (www.mintour.gov.gr) με τα ξενοδοχεία, τα οποία ανά Περιφερειακή ενότητα θα λειτουργούν κατ΄ εξαίρεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Εξετάζοντας τον κλάδο της ξενοδοχίας, πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) αναφέρει ότι την περίοδο 2017-2019, τα ξενοδοχεία της Ελλάδας δαπάνησαν για ανακαινίσεις ποσό ύψους 2,9 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μια σταθερή επένδυση 1 δισ. ευρώ ανά έτος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι με βάση στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το μερίδιο των ξενοδοχείων 5 και 4 αστέρων στο σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων αυξήθηκε από 11,7% το 2004 σε 21,8% το 2018, ενώ το πλήθος των ξενοδοχειακών μονάδων αυξήθηκε από 8.899 σε 9.783 (+9,9%) αντίστοιχα.

Είναι χαρακτηρισιτκό εξάλλου, το γεγονός, ότι για κάθε 2,5 νέα δωμάτια δημιουργείται 1 θέση εργασίας. Το 2019, συνολικά από τα ξενοδοχεία αναζητήθηκαν 21.821 νέες θέσεις εργασίας εκ των οποίων δεν καλύφθηκαν περίπου οι 7.000 θέσεις, πάντα σύμφωνα με το ΙΤΕΠ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σενάριο - «εφιάλτης» για την Ελλάδα – Αγωνία στους επιστήμονες (pics)

Κορονοϊός: Προσοχή! Αναστέλλονται οι πτήσεις της Aegean στο εξωτερικό - Η μόνη εξαίρεση

Σχετικές ειδήσεις