ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Συναγερμός στο Θριάσιο: Θετικός στον ιό γιατρός της ΜΕΘ - Ελέγχονται 40 άτομα

Κορονοϊός - Συναγερμός στο Θριάσιο: Θετικός στον ιό γιατρός της ΜΕΘ - Ελέγχονται 40 άτομα
INTIME NEWS

Γιατρός ΜΕΘ στο Θριάσιο -που είναι και νοσοκομείο αναφοράς- διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, ο γιατρός εργαζόταν στην γενική ΜΕΘ και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη εργαστηριακός έλεγχος σε άλλους 40 εργαζόμενους γιατρούς και νοσοκόμους.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό αν θα μπουν σε καραντίνα, ενώ οι εργαστηριακοί έλεγχοι αναμένονται αργά το βράδυ.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ υπάρχει ανησυχία για τους 40 υγειονομικούς που ήρθαν σε επαφή και τους ασθενείς.

Συνολικά 136 υγειονομικοί νοσούν και οι έξι είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ κάνει αναφορά και σε έναν νεκρό ο οποίος όμως δεν νόσησε στην εργασία του, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Συναγερμός και στο «Γ. Παπανικολάου»

Σε καραντίνα έχουν τεθεί 29 εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» λόγω τεσσάρων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στο νοσηλευτικό προσωπικό, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Μιλώντας στον Focus Fm, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε ότι τα τέσσερα αυτά κρούσματα της νόσου εργάζονταν στα δύο τμήματα Covid που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο, εκτιμώντας παράλληλα ότι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η εν λόγω εξέλιξη σχετίζεται με τα μέσα ατομικής προστασίας που παρέχονται στο προσωπικό.

«Για να λειτουργήσει το τμήμα Covid ήρθαν νέοι συνάδελφοι, οι οποίοι μόλις είχαν προσληφθεί, χωρίς να έχουν καμιά εμπειρία» ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, εξηγώντας ότι νοσηλευτής που ήταν σε καραντίνα αναγκάστηκε να δίνει οδηγίες μέσω τηλεφώνου για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τμήματος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ πρόσθεσε επίσης ότι 135 υγειονομικοί υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί, εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται με σοβαρή πνευμονία ενώ εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Καστοριάς έχασε τη ζωή του.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη, ειδικά σε μάσκες υψηλής προστασίας ffp2 και ffp3» τόνισε ο κ. Γιαννάκος, προσθέτοντας ότι: «δεν γίνονται τακτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι στους υπαλλήλους».

Επιπλέον, είπε ότι δεν γίνονται έλεγχοι για κορονοϊό σε όσους ασθενείς εισάγονται στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων συμπληρώνοντας ότι «πολλοί ασθενείς έρχονται με έναν απλό πονοκέφαλο και μετά από μέρες αποδεικνύεται ότι είναι περιστατικά κορονοϊού».

Στα 1.832 τα κρούσματα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 81, εκ των οποίων οι 23 είναι γυναίκες και 58 είναι άντρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 77, την Τρίτη (07/04/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.832. Από αυτά, 534 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 679 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκ των οποίων οι 19 είναι γυναίκες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Παράλληλα, 10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 28.500 κλινικά δείγματα.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας τοποθετήθηκε για πιθανή άρση των περιοριστικών μέτρων εάν συνεχιστεί η χαμηλή διασπορά του κορονοϊού: «Είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα 800 ευρώ: Δείτε εδώ τις ημερομηνίες των πληρωμών - Τα χρονοδιαγράμματα και οι προθεσμίες

Σχετικές ειδήσεις