ΕΛΛΑΔΑ

Νεφρολόγος κλινικής «Ταξιάρχαι»: «Δεν πήγε κάτι λάθος, κάναμε αυτά που οφείλαμε» (vid)

Νεφρολόγος κλινικής «Ταξιάρχαι»: «Δεν πήγε κάτι λάθος, κάναμε αυτά που οφείλαμε» (vid)

Ο νεφρολόγος Δημήτρης Πλακιάς από την κλινική «Ταξιάρχαι» μίλησε στον ΣΚΑΪ και περιέγραψε πώς έγινε η διασπορά του ιού στην κλινική του Περιστερίου.

Όπως είναι γνωστό όλα ξεκίνησαν την Μεγάλη Πέμπτη όταν ένας ασθενής παρουσίασε πυρετό. Ο Δημήτρης Πλακιάς σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο συγκεκριμένος ασθενής είχε και ιστορικό Χρόνιας Αναπνευστικής Πνευμονοπάθειας και τόνισε ότι στον ασθενή έγινε ακτινογραφία η οποία βγήκε καθαρή και του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή.

«Τη Δευτέρα, μας πήρε να μας πει ότι έχει δύσπνοια. Η επόμενη ακτινογραφία που του κάναμε την Δευτέρα ήταν τελείως διαφορετική και παρέπεμπε σε λοίμωξη από τον κορονοϊό με αποτέλεσμα να τον στείλουμε στο Θριάσιο νοσοκομείο. Την Τρίτη μας ενημέρωσαν ότι ήταν θετικός» πρόσθεσε και ανέφερε ότι ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ και ζητήσαμε να μας ελέγξουν.

«Είχε μία συζήτηση με τον διπλανό του, που ήταν νοσηλευόμενος, από εκεί πρέπει να ξεκίνησε η όλη ιστορία. Ο διπλανός του, δεν είχε τα μέτρα που όφειλε να έχει και επειδή ήταν εσωτερικός, ανέβηκε πάνω στην κλινική, μαζί με άλλους νεφροπαθείς και προφανώς έγινε διασπορά», υπογράμμισε ο κ. Πλακιάς.

Ο υπεύθυνος της μονάδας τεχνητού νεφρού ισχυρίστηκε ότι λαμβάνονταν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από το προσωπικό και στην ερώτηση τι έφταιξε και σημειώθηκαν τόσα πολλά κρούσματα υποστήριξε: «Δεν πήγε κάτι λάθος.... Κάναμε αυτά που οφείλαμε να κάνουμε».

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πότε ανοίγουν σχολεία, μαγαζιά, καφέ, εστιατόρια, ξενοδοχεία – Όλο το κυβερνητικό σχέδιο